Important

LUPTA ÎMPOTRIVA FALSURILOR: 15 infracţiuni constatate de poliţişti mai multe articole vestimentare contrafăcute ridicate

Ieri, 22 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat acțiunile pentru depistarea persoanelor care produc şi comercializează produse contrafăcute.


De această dată au fost verificați 13 operatori economici din Baia Mare şi din zona Valea Vişeului.

Controalele poliţiştilor au vizat expunerea spre vânzare de produse contrafăcute, verificarea legalității provenienței bunurilor expuse spre comercializare, modul de înregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii și serviciilor oferite clienților, precum și deținerea avizelor şi autorizațiilor legale.
Astfel, au fost constatate 15 infracțiuni la Legea Nr. 84/1998 Rep., privind mărcile şi indicaţiile geografice, ca urmare a expunerii spre vânzare de către operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

Totodată au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 de lei, pentru abateri de la prevederile Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
88 articolele vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 4.000 de lei, produse alimentare cu termenul expirat, precum şi suma de 678 lei, au fost ridicate de poliţişti.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor constatate.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Pâine de casă ca în Maramureș la Târgul “Bun de Maramureș”

Redactie

EXCLUSIVITATE: PISTOLARUL DE NUMAI 17 ANI DIN CLUB A FOST SALTAT DE POLITIE. AVEA DROGURI ASUPRA LUI. SE POZA CU PISTOALE PE FACEBOOK (FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

Vasile Dale

Jandarmii maramureşeni prezenţi la datorie în weekend    

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult