Eveniment

A CONDUS BEAT ŞI A FĂCUT ACCIDENT: Cum a scăpat doar cu amendă penală fostul șef al Poliției Tășnad

Legea se pare că este doar pentru proști în această zonă a Europei, denumită România. O poate demonstra faptul că fostul șef al Poliției Tășnad, Dorel Chivari, care a făcut un accident rutier, cu intenție de părăsire și cu o alcoolemie de 1,08 mg/litru alcool în aerul expirat (!) a scăpat cu o simplă amendă penală. În timp ce alți indivizi de rând, fără cazier, au primit câte doi sau trei ani de închisoare cu suspendare DOAR pentru că au fost prinși beți la volan. Asta da ”dreptate, echitate și egalitate” în fața legii!

Surse judiciare au declarat pentru PresaSM că ofițerul de poliție ar fi încercat, în 17 octombrie 2017, să iasă de pe un drum secundar pe Drumul Național 1 F, dar nu ar fi observat un alt autoturism, care ar fi circulat pe drumul cu prioritate. Cele două mașini au intrat în coliziune, iar mașina acroșată a ajuns în șanț. Problema a fost că Dorel Chivari și-ar fi văzut de drum și doar o defecțiune tehnică se pare că l-ar fi împiedicat să părăsească localitatea.

Reporterii PresaSM au aflat că supus testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 1,08 în aerul expirat! Șeful Poliției Tășnad nu se afla în timpul serviciului. Cu toate acestea cariera acestuia în Poliția Română s-a încheiat îmediat după ce a început urmărirea penală. Adică, s-a pensionat, desigur.



Instanța, clemență cel puțin ”interesantă”

În data de 24.09.2018, Dorel Chivari este trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, în baza rechizitoriului nr.793/P/2017, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP).

Surprize, surprize… Un complet al Judecătoriei Carei dă o soluție pe care orice alt șofer aflat într-o situație mai puțin flagrantă ar putea să o consideră cel puțin favorabilă inculpatului raportat la faptă. Adică, potrivit sentinței: ”stabileşte în sarcina inculpatului suma de 4.000 lei amendă penală. Amână aplicarea executării pedepsei”.

Pe care, după cum era și normal, Dorel Chivari nu a mai atacat-o. Ce motiv ar mai fi avut să o facă?!

Nota redacției: Ca să înțelegeți și mai bine situația, alți șoferi care sunt prinși cu o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool în aerul expirat sunt condamnați la doi sau trei ani de închisoare cu suspendare. Unde mai punem la socoteală că Dorel Chivari a produs un eveniment rutier în timpul mandatului său ca șef de Poliție.

Preluare PresaSM.ro

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Încă un ucrainean rătăcit pe munte este căutat de salvamontişti şi poliţişti de frontieră. A intervenit elicopterul de la Târgu Mureş – actualizare

Redactie

AȚI VĂZUT-O? STAN SONIA LAVINIA din Borşa a plecat la lucru în Franţa

Redactie

GALERIE FOTO, VIDEO: Un nou scandal în Baia Mare. Bătaie în plină stradă! Unul dintre cei implicați ar fi jandarm (actualizare)

Redactie

1 mesaj

Kake septembrie 19, 2019 at 12:10 pm

Zici Judecatoria Carei si tragi apa. Judecatoria Carei este cea mai mizerabila institutie de genul din tara, astia dau pedepse cu suspendare pentru fapte grave precum ar fi proxenetismul, trafic international de droguri de mare risc samd.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult