BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

RUŞINOS: INSPECTORATUL ŞCOLAR MARAMUREŞ NU ARE AVIZ DSP (FOTO, VIDEO)

Una dintre instituțiile din subordinea Ministerului Educației care trebuie să verifice dacă unitățile de învățământ sunt pregătite pentru fiecare an școlar nu deține autorizație de funcționare. Nu întrunește nici minimele condiții pentru a putea obține acest document. Este cazul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Mizerie de nedescris încă de la intrare, scaune infecte pe holuri, documente publice lăsate la voia întâmplării, cutii de carton și gunoaie puse sub trepte împreună cu câteva scaune și imprimante defecte, dar și alte resturi care nu își au locul aici.


Mai mult grupurile sanitare arată sub orice critică iar de pe unii pereți cu igrasie, cade tencuiala. La toate acestea se adaugă și imaginea dezolantă din curte, unde la fiecare pas pot fi zărite, fie scrumiere, fie găleți de plastic cu mucuri de țigară sau panouri uriașe care își duc veacul în spatele imobilului.

Nu este vreo clădire dezafectată ci vorbim de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, una din instituțiile care verifică grădinițele și școlile, dacă dețin autorizații sanitare de funcționare, dar care nu știe să își facă curățenie în propria ograda.



În plus Inspectoratul Școlar nu deține nici măcar autorizație de funcționare sau vreo notificare pentru normele igienico-sanitare, eliberată de Direcția de Sănătate Publică Maramureș, după cum declară directorul Rareș Pop.
prin telefon

Inspectoratul Şcolar nu deține nici o notificare pentru normele igienico-sanitare, eliberata de Direcția de Sănătate Publica Maramureș, după cum ne-a declarat directorul Rareș Pop. „Legea spune că orice instituţie publică, spaţiu care desfăşoară activităţi care intră în contact cu partea umană, trebuie să aibă o notificare din punct de vedere al reglementărilor normelor igienico-sanitare. Din ceea ce am verificat până acum ISJ Maramureş nu au o asemenea notificare.” a explicat Rareş Pop, director Direcţia de Sănătate Publică Maramureş.

Acest aspect este confirmat și de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, care susține că din lipsa unor spații adecvate nu se poate intra în legalitate. Chiar și așa, nu există nicio scuză pentru mizeria și condițiile găsite la Inspectoratul Școlar Județean. Cu atât mai mult cu cât instituția decide să închidă sau să comaseze școli ori de câte ori dorește, școli care ar putea funcționa.

Potrivit legii Inspectoratul Școlar Județean, aflat în subordinea Ministerului Educației Naţionale va trebui acum să își depună de îndată documentele în vederea obținerii notificării pentru normele igienico sanitare.


Rămâne de văzut însă dacă poate obține acest aviz, în condițiile în care într-o clădire care lucrează cu publicul și unde își desfășoară activitatea peste 70 de persoane, din care mai bine de 30 sunt inspectori școlari nu există nici măcar toalete separate pentru femei și bărbați.

Sursa: text, foto și video – TL PLUS Maramureș.

Te-ar putea interesa si

MARAMUREȘUL RĂMÂNE FĂRĂ PREFECT DIN 4 MARTIE: Cui va preda ștafeta Nicolae-Silviu Ungur

Redactie

FURTURI SOLUŢIONATE: I-a cerut telefonul pentru a efectua un apel, apoi a fugit cu el. Patru bărbaţi şi un minor au furat bunuri dintr-o firmă din Satulung

Vasile Dale

ACCIDENT – Mașină avariată grav la ieșirea dintr-o benzinărie din Sighetu Marmatiei (Galerie foto)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult