Eveniment

PASUL GUTÂI: Biciclist rănit grav după ce a căzut sub roţile unei autoutilitare

Aseară la ora 18.10 Poliţia Baia Sprie a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe D.N. 18, în Pasul Gutâi, a avut loc un accident de circulaţie cu victimă.


La faţa locului poliţiştii au constatat ca un băimărean de 40 de ani, care circula cu bicicleta din direcția Sighetu Marmației către Baia Sprie, într-o curbă periculoasă la stânga, a frânat brusc, a derapat și a căzut, intrând pe contrasens, sub o autoutilitară. Autoutilitara era condusă regulamentar din sens opus de către un sighetean de 39 de ani. Conducătorul auto a oprit imediat și a scos victima de sub caroseria autoutilitarei, după care i-a acordat primul ajutor. Apoi biciclistul a fost urcat într-o maşină care a oprit în zonă și transportat spre orașul Baia Sprie, în întâmpinarea ambulanței. Pe traseu victima a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare pentru investigații.
Conducătorul auto și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0 în ambele cazuri.
Victima a rămas internată pentru acordarea de asistenţă medicală.

Acţiuni pentru siguranţa participanţilor la trafic

Ieri, 24 septembrie, pe raza mai multor subunităţi de poliţie, au fost organizate acţiuni pentru supravegherea şi controlul traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag au verificat 23 autoturisme, în 20 de cazuri fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru abateri săvârșite în trafic. Totodată a fost reținut și un permis de conducere pentru depășire pe linie continuă.

Poliţiştii din Tăuții Măgherăuș, împreună cu reprezentanți din cadrul R.A.R. Maramureș, au desfășurat o acțiune pe linia controlului tehnic-auto. Au fost verificate 21 de autovehicule, fiind constatate 19 contravenţii la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În cinci cazuri au fost reţinute certificatele de înmatriculare iar într-un caz plăcuțele de înmatriculare.

Totodată poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 62 de ani care transporta, pentru o societate comercială din Satu Mare, produse congelate din carne fără a deţine documente de proveninţă a acestora. S-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii precum şi confiscarea a aproximativ 230 kg de carne, în valoare totală de aproximativ 6000 lei.

Şi poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus au fost prezenţi în trafic pentru depistarea conducătorilor auto care folosesc telefonul mobil în timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sau nu utilizează centura de siguranţă, ocazie cu care au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale.
De asemenea a fost depistat în trafic, pe D.J. 171 A Suciu de Sus, un bărbat care conducea unui autoturism înmatriculat în Cehia, având poliţa de asigurare şi termenul de valabilitate al I.T.P. expirate din luna mai 2019. S-a luat măsura reţinerii certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, fiindu-i aplicată şi o amendă. (foto arhivă)

Te-ar putea interesa si

TÂLHĂRII LA SIGHET: Arestaţi preventiv, după ce au furat mai multe telefoane mobile

Vasile Dale

AMENDĂ DUPĂ AMENDĂ: 1.000 de lei ”premiu” pentru un borșean care a scris pe facebook că polițiștii ar trebui împușcați

Vasile Dale

FOTO: Carambol la Sighetu Marmației. Trei victime

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.