Eveniment

ŞANSĂ LA VIAŢĂ: Şase vieţi salvate, în urma organelor prelevate la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Încă 6 oameni aflați în suferință vor primi şansa la o nouă viaţă, datorită generozității unei familii din Baia Mare care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. DA pentru VIAŢĂ!

Familia unui tânăr de 43 de ani, internat la Spitalul Judetean de Urgenţă „Dr Constantin Opriş” Baia Mare cu un anevrism cerebral și care nu a mai putut fi salvat, a găsit tăria de a trece peste această imensă pierdere și a fost de acord ca organele lui să salveze alți semeni, potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant.
Echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Colentina au început cursa contracronometru pentru prelevarea de cord, ficat, rinichi, cornee şi ţesuturi osoase.
Astfel, prin bunăvoinţa acestei familii, al şaselea român va trăi prin transplant de cord, alţi trei oameni primind această şansă prin transplant de ficat şi rinichi. Donarea ţesuturilor va ajuta şi mai mulţi oameni să-şi îmbunătăţească viaţă.
În spatele acestor performanțe medicale se află munca titanică a echipei de coordonatori de transplant de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, alături de efortul deosebit al echipelor de prelevare şi transplant.

Agenţia Naţională de Transplant transmite sincere condoleanţe familiei donatorului şi mulţumeşte tuturor echipelor de medici şi asistente care fac posibilă această activitate.

Te-ar putea interesa si

Accident cu 3 autoturisme la ieşirea din Apa. O maşină a ajuns în şanţ

Redactie

A furat mașina: Puștan din Vișeu beat criță urmărit și blocat în trafic de polițiștii din Borșa. Un ucrainean beat a provocat accident la Dănești

Vasile Dale

VIDEO EXCLUSIV: Jaf la pont la Ocolul Silvic Vișeu de Sus. ”Cagulații” au dispărut cu peste un miliard de lei vechi cash. Poliția nu scoate o vorbă (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.