Important

SE ÎNTÂMPLĂ PE DRUMURILE DIN JUDEŢ: Accidente din cauza alcoolului, conducere fără permis, viteză, sancţiuni aplicate şoferilor certaţi cu legea

76 de sancţiuni aplicate sâmbătă de poliţiştii Serviciului Rutier: poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au acţionat sâmbătă pe drumurile publice de pe raza judeţului folosind aparatura radar din dotare. Au fost oprite pentru verificări mai multe autoturisme conduse pe D.N.1C Seini – Baia Mare – Şomcuta Mare, D.N. 18 Baia Mare – Sighetu Marmaţiei, D.J. 186 Vadu Izei – Bogdan Vodă.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale. 54 dintre acestea au fost aplicate şoferilor care au condus cu viteză peste limitele legale. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit 86.000 de lei.
Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea a 16 permise de conducere şi retragerea a patru certificate de înmatriculare.

Acţiuni la Tăuţii Măgherăuş şi Vişeu de Sus – la finalul săptămânii trecute, şi poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş şi Vişeu de Sus au desfăşurat activităţi pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate pe raza celor două oraşe, poliţiştii au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut un permis de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare ( 9 dintre ele au fost reţinute de şoferii care circulau pe raza oraşului Tăuţii Măgherăuş).
Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 25 000 de lei.

Fără permis şi în stare de ebrietate, conducea un autoturism neînmatriculat

Ieri, 20 octombrie, la ora 03.30, poliţiştii din Şomcuta Mare au intervenit la un accident de circulaţie soldat cu avarierea a două autoturisme. Poliţiştii au constatat că un tănăr de 22 de ani, din judeţul Sălaj, care conducea un autoturism pe D.N.1C, pe direcţia Baia Mare – Dej, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei de mers, a derapat şi a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturim condus de un bărbat de 36 de ani din Baia Sprie.
Testarea cu aparatul etilotest a relevat că tânărul care a pătruns pe sensul opus avea o aloolemie de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere iar autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului condus era expirată. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

O plimbare cu ATV- ul transformată într-o tragedie

O tânără care s-a deplasat cu un ATV a ajuns la spital după ce vehiculul pe care-l manevra a ajuns într-un podeţ şi apoi într-un gard de beton. Aceasta nu deţine permis de conducere iar ATV-ul nu era înregistrat.
Ieri după-amiază, la ora 18.40, poliţiştii din Târgu Lăpuş au intervenit la un accident de circulaţie produs pe raza localităţii Copalnic Mănăştur. O băimăreancă de 30 de ani se deplasa cu un ATV, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, s-a izbit de un podeţ şi apoi de gardul din beton al unui imobil.
Tânăra a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la spital unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Verificările poliţiştilor au relevat că aceasta nu deţine permis de conducere, iar ATV-ul era neînmatriculat.
Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi vătămare corporală din culpă.

Este complicat şi dificil să conduceţi în stare de ebrietate. Iar consecinţele le suportă uneori cei care se deplasează regulamentar!

Poliţiştii din Seini au intervenit sâmbătă la un accident de circulaţie cu victimă, produs sâmbătă în localitatea Viile Apei.
Verificările efectuate au relevat că un sătmărean de 47 de ani, care conducea un autoturism, a pătruns pe contrasens şi a acroşat un tractor agricol condus regulamentar de un bărbat de 52 de ani. În urma impactului, o pasageră din autoturism a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, constatându-se că bărbatul care a condus autoturismul avea o concentraţie de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul cu alcoolemie peste limita legală și vătămare corporală din culpă.

Cu permisul suspendat, transporta ilegal material lemnos

Ieri, 20 octombrie, polițiștii din Tăuții Măgherăuș care efectuau serviciul de patrulare pe raza de competență, au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos în localitatea Cicârlău.
Cu ocazia verificării documentelor necesare transportului, polițiștii au constatat că termenul de valabilitate al avizului de însoțire a materialului lemnos era expirat și că exista suspiciunea că în autovehicul era o cantitate mai mare de material lemnos decât cea menționată în înscrisuri.
A fost solicitată prezența specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Tăuții Măgherăuș, care au constat că în autovehicul se afla cantitatea de 9 m.c. material lemnos, în aviz fiind înscrisă cantitatea de 6.0 m.c. lemn foc fag.
Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată verificările poliţiştilor au relevat că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, avea dreptul de a conduce suspendat. Acesta a fost amendat conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și va fi cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Te-ar putea interesa si

EXPOZIȚIA ”CHIPURI ȘI CĂMEȘI” VA FI VERNISATĂ LA IAȘI

Redactie

DE ASTĂZI: 7 autobuze electrice pe străzile municipiului Sighetu Marmației

Vasile Dale

Deputatul Adrian Todoran este pentru familia creștină: ”Fără căsătorii între persoane de același sex”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.