Important

NU CUMPĂRAŢI CARTELE TELEFONICE PENTRU A INTRA ÎN POSESIA UNOR PREMII: Două tentative de înşelăciune reclamate în Baia Mare

Ieri, 22 octombrie, poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi cu privire la faptul că două persoane din municipiu au fost pe cale să fie înşelate. Este vorba despre două femei, de 80 şi 90 de ani, care au fost sunate pe telefonul fix de către persoane necunoscute, care au pretins că sunt reprezentanţi ai unor companii de telefonie mobilă. Cele două au fost informate că au câştigat un premiu în valoare de 4 000 de euro, iar pentru a intra în posesia lui trebuie să cumpere patru sau cinci cartele telefonice reîncărcabile şi să comunice codurile acestora. Una dintre ele a închis telefonul fără a da curs solicitării, însă cealaltă a avut noroc că la magazinul la care a mers nu erau cartele telefonice şi a renunţat.
În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Dacă primiţi apeluri de la persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai unor companii şi vi se solicită informaţii confidenţiale pe considerentul că aţi câştigat un premiu, gândiţi-vă mai întâi dacă aţi participat la vreun concurs!
Nu comunicaţi date şi informaţii personale şi sub nicio formă nu efectuaţi plăţi şi nu transmiteţi codurile de reîncărcare a unor cartele telefonice pentru a intra în posesia unor premii. Sunaţi imediat la poliţie dacă aţi fost abordat în acest fel!
Nu uitaţi, precauţia vă scuteşte de victimizare!

Te-ar putea interesa si

Gheorghe Șimon, deputat: „Fostul premier vorbește despre buget ca și cum altcineva l-ar fi aprobat!”

Redactie

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „România o duce mult mai bine decât acum 10 ani în privința pieței muncii!”

Redactie

RECOMPENSĂ: O elevă de la un liceu din Baia Mare a obţinut o bursă de studiu în Tanzania

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.