Important

CONCENTRAŢII DE ALCOOL ÎN AERUL EXPIRAT TOT MAI MARI: Încă doi şoferi maramureşeni depistaţi beţi la volan

Gradul de siguranţă pe drumurile publice scade atunci când şoferii urcă la volan şi conduc autoturisme, după ce au consumat alcool. Din păcate, poliţiştii constată zilnic astfel de cazuri, iar concentraţiile de alcool în aerul expirat sunt tot mai mari. Spre exemplu ieri au fost depistaţi doi bărbaţi care conduceau cu 1.27 respectiv 1.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Înţelepciunea nu vine odată cu vârsta. Primul şofer, în vârstă de 58 de ani, din Târgu Lăpuş, a urcat la volanul autoturismului după ce a consumat o cantitate însemnată de alcool, însă a fost depistat de poliţişti, pe strada 1 Mai din oraş. Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celălalt şofer, în vârstă de 39 de ani, a fost depistat de poliţiştii din Borşa, aseară în jurul orei 21.00, în timp ce conducea pe strada Libertăţii din oraş. Testarea cu aparatul eilotest a relevat că acesta avea o alcoolemie de 1.27 mg/l alcool pur în aerul expirat.



Ambii şoferi au fost conduşi la spital, unde le-au fost prelevate mostre de sânge. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Te-ar putea interesa si

Service auto din Baia Mare, luat la puricat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi

Redactie

PENTRU INFRACŢIUNI RUTIERE: 12 conducători auto au rămas pietoni

Redactie

Cum putem elimina obiceiurile nesănătoase din alimentație. Răspunsul oferit cu ajutorul a trei studenți

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult