Important

COMERŢ ILICIT LA SIGHET: Produse de peste 10.000 de lei indisponibilizate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

Ieri, 24 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute. În cadrul acţiunii au fost verificaţi mai mulţi agenţi economici din municipiul Sighetu Marmaţiei.

Ca urmare a verificărilor efectuate poliţiştii au depistat 155 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte purtând, fără drept, denumirea şi semnul distinctiv al mărcilor înregistrate, pentru care reprezentanții agenţilor economici verificaţi nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor.
Existând suspiciuni că mărfurile destinate comercializării sunt contrafăcute, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării articolelor vestimentare şi de încălțăminte, în valoare de aproximativ 10 600 de lei.
Totodată au fost întocmite trei dosare penale, urmând ca sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei să se efectueze cercetări în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
De asemenea, în cadrul acţiunii a fost aplicată o sancţiune contravenţională la Legea nr. 12/1990, în valoare de 5 000 lei, şi confiscată suma de 820 lei provenind din activităţi comerciale ilicite.

Te-ar putea interesa si

PRIMARUL TIMIŞ PRECIZEAZĂ: În Borşa nu sunt persoane infectate cu coronavirus!

Vasile Dale

LA FINAL: Bilanţul Campaniei „10 pentru siguranță” în Maramureş

Vasile Dale

IONEL BOGDAN: UN ALT CONTRACT DE FINANȚARE SEMNAT. DOTĂM SECȚIA DE NEONATOLOGIE CU APARATURĂ DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.