Cu fiecare şofer beat, împiedicat de poliţişti să-şi continue drumul, creşte siguranţa pe drumurile publice

În toiul nopţii, pe strada Râului din Vişeu de Sus, poliţiştii au oprit un autoturism pentru verificări. La volan a fost identificat un bărbat de 39 de ani, din oraş, care nu a putut prezenta permisul de conducere, întrucât nu-l deţine.
Totodată, poliţiştii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0.75 mg/l alcool pur în etilotest. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge.
Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Poliţiştii din Sarasău au acţionat sâmbătă pentru siguranţa pe drumurile publice

Sâmbătă, 26 octombrie, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Sarasău au acţionat pe drumurile publice de pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea principalelelor cauze generatoare de accidente rutiere. Între orele 13.00 – 17.00, poliţiştii au oprit pentru verificări 23 de autovehicule conduse pe D.N.19, pe raza comunei Săpânţa.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, şapte dintre acestea pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 4 000 de lei.

În săptămâna care tocmai a început poliţiştii vor efectua controale ce vor viza respectarea regulilor de circulație rutieră, în scopul reducerii numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Amplă acţiune a poliţiştilor în Târgul Auto din Baia Mare

Prezenţa poliţiştilor în târgul auto a avut atât rolul de a proteja cumpărătorii de comerţul ilicit, cu produse contrafăcute, cât şi de a contribui la creşterea gradului de siguranţă rutieră pe tronsonul aglomerat de drum, din zona târgului, şi de a preveni producearea unor furtui din poşete, buzunare sau auto.

Poliţiştii Serviciului de Investigare al Criminalității Economice au fost prezenţi ieri, 27 octombrie, în Târgul Auto din Baia Mare cu scopul de a preveni, descoperi şi combate activităţile ilicite care se comit  în domeniul  proprietății industriale privind contarafacerea de produse, a proprietății intelectuale, cât și pentru protejarea populației împotriva  unor acte de comerț ilicit.  

În cadrul activităților, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au verificaT 18 agenţi economici. Au fost indisponibilizate şase lame de motofierăstru, purtând denumirea sau însemnele unor mărcii înregistrate pentru care agenții economici nu au putut prezenta documente legale, care să ateste originalitatea acestora sau care să permită comercializarea lor. Totodată poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punere în circulație, fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, au aplicat o sancțiune contravențională, la OUG 28/1999 în valoare de 1 500 lei și și au confiscat suma de 141 lei.

Aglomeraţia din târg dar şi neatenţia participanţilor tind să fie principalii factori care facilitează furturile din buzunare, genţi sau auto sau care contribuie la producerea unor accidente rutiere. Pentru prevenirea acestor infracţiuni în târgul auto, poliţiştii din Baia Mare au acţionat împreună cu cei din Groşi şi cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. Totodată, aceştia au venit în sprijinul poliţiştilor de investigarea criminalităţii economice pentru combaterea comerţului ilegal cu produse contrafăcute ori a căror proveninenţă nu este dovedită în condiţiile legii.

Astfel, a fost depistat un băimărean care oferea spre vânzare 24 obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, având inscripţionate  mărci de renume, fără a putea prezenta documente legale de provenienţă. Bunurile, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi alte scule electrice şi telefoane mobile, în valoare de peste 22 000 de lei, au fost indisponibilizate. Totodată au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990, în valoare de aproximativ 4 500 de lei, iar pentru abateri de la regimul circulaţiei rutiere au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1300 de lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.