Eveniment

HAOS ÎN BAIA MARE / ACTUALIZARE 2: Angajații URBIS au pus ”botul”, Rapidu rămâne director. Transportul a fost reluat

Haos în transportul în comun din Baia Mare, luni, 4 noiembrie. Niciun autobuz și troleibuz nu circulă începând de la ora 09.30.


Angajații Urbis au declanșat o grevă spontană, toate mijloacele de transport rămânând la sediu. Călătorii așteaptă în stații, fără să ştie de ce întârzie autobuzele. (foto arhivă)

Actualizare 1

Gabriel Ciceo, liderul de sindicat din cadrul Urbis SA, a declarat că a fost sistată activitatea în toate sectoarele de activitate, de la șoferi la mentenanță. Este cerută demisia directorului general Ion Pop Rapidu.

“Este vorba despre o grevă spontană. Toată lumea a sistat lucrul și cere demisia domnului Pop. Au fost introduse, la un moment dat, programe fracționate. Adică, ceva de genul, la ora 3.30 vine angajatul la lucru, stă patru ore, merge acasă, după care este chemat din nou la muncă. Însă, această problemă se rezolvase la un moment dat, acum iarăși a revenit”, a explicat Ciceo.
La fața locului a sosit poliția și este așteptat și primarul municipiului Baia Mare.

Directorul general Ion Pop Rapidu a spus că va face declarații cu privire la protest după ședința care are loc la această oră.

ACTUALIZARE 2

Angajaţii societăţii Urbis au renunţat la grevă în jurul orei 13:00, după ce directorul general a dat asigurări Consiliului de Administraţie că, la momentul în care se va finaliza procedura de selecţie pentru următorul mandat, îşi va prezenta demisia. Contractul lui Ion Pop expiră la data de 12.06.2020.

Crin CĂLĂUZ

Te-ar putea interesa si

ULTIMA ORA – IMPACT INTRE DOUA MASINI LA INTRARE IN SOMCUTA MARE PE DN1C (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

SINGUR ÎN MISIUNE: Un băimărean a snopit în bătaie un polițist din Benesat (FOTO)

Vasile Dale

FOTO: Accidente în Baia Mare, pe străzile 22 Decembrie şi Gării. Cinci victime (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.