Important

INFRACŢIUNI RUTIERE LA SIGHET: Şase certificate de înmatriculare şi trei permise de conducere reţinute, cinci plăcuţe de înmatriculare retrase

Ieri, între orele 09.00 şi 13.00, poliţiştii din municipiul Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune de supraveghere şi control a traficului rutier, în vederea sancţionării participanţilor la trafic care nu respectă normele rutiere.

Au fost controlate 134 de autovehicule dar vizaţi au fost şi pietonii care traversează neregulamentar, mai ales că traversarea neregulamentară este a doua cauză de producere a accidentelor rutiere grave. 16 dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, în timp ce conducătorilor auto li s-au aplicat 48 de sancţiuni. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte suma de 16.000 de lei.
Totodată poliţiştii au reţinut şase certificate de înmatriculare şi trei permise de conducere iar în cinci cazuri au retras plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculelor întrucât acestea nu corespundeau standardelor normative în vigoare.

Transportatorii la control

În cadrul unei acţiuni desfăşurată ieri, de poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier pentru verificarea respectării normelor prevăzute de legislaţia rutieră în domeniul transportului public de persoane şi mărfuri, au fost controlate 71 de autovehicule.
În 53 de cazuri s-a impus aplicarea unor sancţiuni pentru abateri precum: nerespectarea regimului legal de viteză, nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, folosirea telefonului mobil la volan, defecţiuni la sistemul de iluminare/ semnalizare al autovehiculelor.
Acţiunea a vizat reducerea victimizării populaţiei prin accidente rutiere în care sunt implicate, cu vinovăţie, autovehicule destinate transportului de marfă cu capacitatea de transport mai mare de 3,5 tone, precum şi cele destinate transportului public de persoane.
Poliţiştii rutieri vor derula şi în perioada următoare astfel de acţiuni menite să impună respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport; perioadelor de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor de autovehicule; prevederile legale privind masele pe axe şi masele totale maxime autorizate precum şi toate normele privind circulaţia pe drumurile publice.

Te-ar putea interesa si

Consiliul Județean Maramureș a investit 3,5 milioane de euro într-un centru destinat copiilor cu nevoi speciale

Vasile Dale

Ionel Bogdan susține tinerii și dezvoltarea mediului economic: „Baia Mare va avea un Incubator de afaceri unde 35 de tineri antreprenori vor putea beneficia de granturi de 3 milioane de euro”

Vasile Dale

ANUNŢ VITAL: Furnizarea apei potabile întreruptă câteva ore în Hideaga, Mogoșești, Pribilești şi Lucăcești

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.