EvenimentSport

REVOLTA UNUI CAMPION MONDIAL: Copiii obligați să asculte IMNUL SECUIESC la Campionatul Național de Înot de la Miercurea Ciuc (VIDEO)

Campionatului național de înot în bazin 25 m, seniori, tineret și juniori. Competiția se desfășoară la Miercurea Ciuc în perioada 7-10 noiembrie și este organizată de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

„Felicitări FRNPM pentru că obligați copiii să stea să asculte imnul secuiesc la Naționalele de Seniori ale României în România. Dacă nimeni nu s-a sesizat nici anul trecut, de ce să nu repetăm ilegalitatea?

Ca să nu uit, felicitări Federației și COSR pentru noul etalon al antrenorilor din România, prin alegerea noului antrenor, al lui Glință, o persoană dată/forțată să plece din înotul românesc prin 2003 pentru comportament inadecvat/ilegal cu o fetiță de 15/16 ani.

Nu de alta, dar unii dintre noi chiar încercăm să clădim o Românie curată, transparentă și sigură pentru copiii noștri, dar văd că celor de acolo, din București, de la Federație nu le prea iese”, a scris băimăreanul Ștefan Ioan Gherghel, campion mondial la înot, într-o postare pe pagina sa personală de Facebook.

Ștefan Gherghel este înotător român, deținător a multiple recorduri naționale și internaționale, vicecampion mondial și european în probele de 200m fluture și reprezentantul României la trei ediții a Jocurilor Olimpice. De asemenea, recent, băimăreanul și-a trecut în palmares și titlul de Campion mondial la categoria Masters.

Trei dintre strofele imnului secuiesc au legătură cu Transilvania. Iată cum sună acestea, în traducere: „Un pumn de secui ce se macină ca stânca  În marea luptelor dintre popoare Valurile ei ne acoperă de sute de ori  Nu lăsa Transilvania să piară, Doamne!  Sighişoara şi-a pierdut libertatea Cu durere priveşti spre Siculeni Scumpa comoară a ţării tale e pe mâini străine, Iar copiii tăi deseori nu au nici pâine. Un pumn de secui ce se macină ca stânca  În marea luptelor dintre popoare Valurile ei ne acoperă de sute de ori  Nu lăsa Transilvania să piară, Doamne!“. Potrivit unui amendament adoptat în 2016 la Legea 75/ 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, „imnul naţional se intonează pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale, de nivel naţional, etapele finale, pentru toate categoriile de vârstă”.

În cadrul campionatului naţional care se desfăşoară în această perioadă la Miercurea Ciuc, s-a intonat la începutul competiţiei doar imnul Ţinutului Secuiesc, nu şi cel al României.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Impact între două maşini, o persoană rănită, în Baia Mare. Șoferița era băută (ACTUALIZARE)

Redactie

RUTIERE: Doi maramureşeni, cercetaţi pentru conducerea unui vehicul fără permis

Redactie

ACCIDENT PE MESTEACĂN: A ajuns cu maşina pe contrasens, apoi s-a răsturnat pe plafon (foto/video)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.