Eveniment

ACCIDENT LA COPALNIC MĂNĂŞTUR: Biciclist lovit de o maşină. Şoferul a plecat, dar a revenit la locul faptei

Poliţiştii din Târgu Lăpuş au intervenit ieri după-amiază pentru soluţionarea unui accident de circulaţie produs pe raza comunei Copalnic Mănăştur. Verificările efectuate până în acest moment au relevat că un bărbat de 43 de ani, din Groşii Ţibleşului, care conducea un autoturism pe D.N.18, dinspre Baia Mare spre Târgu Lăpuş, a surprins şi accidentat un biciclist de 18 ani. Şoferul a plecat de la locul accidentului, însă a revenit după aproximativ o jumătate de oră. De asemenea s-a stabilit că biciclistul nu era echipat cu elemente de îmbrăcăminte fluorescent reflectorizante și bicicleta nu era echipată corespunzător.

Biciclistul a fost transportat la spital, unde a beneficiat de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat. Atât şoferul cât şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa alcoolului.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Tânăr cercetat pentru comiterea a două infracţiuni rutiere

În timp ce acţionau pe raza localității Săcălășeni, poliţiştii au oprit pentru verificări un tânăr din localitate, care conducea un scuter.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că tânărul, de 22 de ani, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean din Baia Mare unde i-a fost recoltata o probă biologică de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației de alcool în sânge.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.



Polițiștii rutieri din nou în acțiune – amenzi de peste 25.000 de lei aplicate vitezomanilor

Traumele accidentelor de circulaţie sunt ireparabile! Pentru că viteza excesivă este una dintre cauzele principale ale producerii accidentelor grave de circulaţie, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pentru depistarea celor care apasă prea tare pedala de acceleraţie.
Ieri, 12 noiembrie, poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu cei din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag au acţionat folosind aparatura radar din dotare pe tronsoanele de drum cu risc crescut de producere a accidentelor.
Între orele 10.00 – 14.00 au fost oprite pentru verificări 58 de autoturisme. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, 31 dintre acestea în cazul şoferilor care au condus cu viteză peste limita legală. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 25 000 de lei.
De asemenea au fost reţinute şase permise de conducere.

Totodată poliţiştii au întocmit un dosar penal şi cercetează un tânăr de 25 de ani, domiciliat în comuna Moisei. Acesta a fost oprit pentru verificări, după ce a fost înregistrat de aparatura radar circulând cu o viteză de 90km/h pe DN18, pe raza localităţii Giulești. Verificările poliţiştilor au relevat că valabilitatea autorizației provizorie de circulație pentru autoturismul condus era expirată. În cauză se continuă cercetările sub aspectul comitereii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat

Te-ar putea interesa si

INFRACŢIUNI SILVICE: Trei depozite de material lemnos, verificate, sancţiuni în valoare de 31.000 de lei

Redactie

ACTUALIZARE: Impact puternic la intersecţia Bd. Republicii cu str. Moldovei. Trei adulți și trei copii răniți (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

AFACERISTUL ”DOCTORE” A COMIS-O DIN NOU LA VIȘEU DE SUS: Urmărit de poliția de frontieră și încătușat

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult