BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV / CAZ CRIMĂ ÎN PĂDURE: Alertă în Maramureș! Pădurarii vor fi însoțiți de polițiști și jandarmi! Ce spune șeful ROMSILVA

Scandalul este cât China de mare în cazul crimei din pădurea Rogozului (între localitățile maramureșene Rogoz și Băiuț). Cu toate că puțini vorbesc oficial, este tot mai limpede că un om din preajmă a apăsat trăgaciul şi a tras în Liviu Pop.

Sigur că familia pădurarului ucis trăiește zilnic cu teama că cineva le va călca pragul și va face la fel ca și cu Liviu, dar, în purul stil românesc, nimeni nu face nimic pentru a-i linişti încât să știe că nu vor fi executați şi ei.

În mod normal, mafie înseamnă 1. Organizație criminală constituită pe baza relațiilor dintr-o familie din Sicilia, care încearcă să câștige putere economică prin orice mijloace. 2.Grup de indivizi puternici, bogați, dar dubioși, cu îndeletniciri ilicite. 3. (Fig) Grup de persoane legate între ele prin preocupări comune, care-și apără cu orice preț interesele meschine. Ok, conform oficialilor silvici sunt numai 2 mc surprinși la fața locului unde Liviu Pop a fost executat ca și Ceaușescu, exceptând Crăciunul, logica și… tot ce înseamnă etică. Silvicii confirmă faptul că Liviu s-a dus bine când s-a dus. Ăia furau lemn. Sunt 2 mc, pentru că a apărut el, altfel puteau fi 7, 12 sau 30. Ăsta nu e argument că nu e mafie în domeniul ăsta. Dacă nebunia asta e motiv, înseamnă că avem autorități sau oficiali care suferă de semiretard, chiar dacă așa zice legea (că dacă-s 2 mc nu e mafie, poate ieri erau 27, în fine!).

Ce este interesant e apatia cu care au intervenit cei de la Ocolul Silvic. În mod logic, Direcția Silvică ar trebui să dispună control disciplinar. Că, dacă nu, conducerea Romsilva ar trebui să dispună control la Direcția Silvică cum că nu a controlat Ocolul. Mama ei de lege. „Am anunţat poliţia, am mers împreună cu poliţia şi, când l-am găsit, era deja decedat. Noi l-am găsit după mai mult timp, era noapte. Până l-am căutat, a trecut ceva timp, vreo 40 de minute. Cum l-am văzut pe Liviu ca şi coleg este vorba deja de părerile mele personale. Este o anchetă care va stabili ce s-a întâmplat acolo în seara respectivă. A mai avut altercaţii, probabil. Nu îmi dau seama de ce s-a dus cu arma lui în pădure. A fost alegerea lui”, a spus Florin Mânzac, şeful de district, citat de adevarul.ro.

Însă există voci din sistem care spun că cei de la Ocolul Silvic au intervenit cu mare întârziere pentru a răspunde la apel. Iar asta fiindcă Liviu Pop le aplicase mai multe amenzi indivizilor care, ulterior, i-ar fi curmat viața. (Din punctul nostru de vedere, ancheta ar trebui să meargă pe asta, iar dovezile ar fi simplu de găsit.). Însă, după atâția ani de anchete, poate ne înșelăm noi. Ar trebui întrebați/audiați colegii. După cât timp au răspuns apelului inițiat de Liviu Pop? Ar trebui anchetat de ce nu s-a răspuns la timp. Dacă Ocolul a greșit, Direcția Silvică să ia măsuri. Dacă nu…

Ei, baiamare24.ro a luat legătura cu șeful național Romsilva, Gheorghe Mihăilescu. Acesta a dezvăluit, în premieră, pentru baiamare24.ro, ce planuri are pentru evitarea unei situații similare.

“Intenția noastră este de a dezvolta un program de colaborare la nivel național împreună cu Poliția și Jandarmeria. Conform acestuia, la situații cu risc major să fie implicate Poliția și Jandarmeria. Totul pentru a proteja personalul silvic. Rog colegii să acționeze situașii conflictuale cu abilitate și cu maximă prudență cu maximă implicare, dar evitând conflictele”, a declarat, pentru baiamare24.ro, Gheorghe Mihăilescu, șeful Romsilva la nivel național.

Crin CĂLĂUZ

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT RUTIER LA BUCIUMI: Un japonez a adormit şi a ajuns cu maşina în şanţ (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

FOTO: Un bărbat din Borşa a căzut din telescaun. S-a ales cu fractură la picior

Redactie

NU SE MAI TERMINĂ: Câinii fac prăpăd printre căprioarele şi căpriorii din Stejera și Iadăra (FOTO/VIDEO ȘOCANT)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.