EvenimentMaramuresul Istoric

ZI AGLOMERATĂ PENTRU POLIŢIŞTII RUTIERI: ACŢIUNI PE DRUMURILE PUBLICE, DOSARE PENALE, SANCŢIUNI ŞI INTERVENŢII LA ACCIDENTE (FOTO/VIDEO)

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au fost din nou prezenţi în trafic şi au organizat mai multe acţiuni pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ: pe D.N. 1C Lăpuşel – Şomcuta Mare, pe D.N. 18 Moisei – Leordina, pe D.J. 108A Ardusat – Farcaşa, pe D.J. 185 Rona de Sus-Remeți şi pe raza oraşului Vişeu de Sus.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii Serviciului Rutier care au acţionat, folosind aparatura radar din dotare, pentru depistarea vitezomanilor. În intervalul orar 10.00 – 12.00, 15.00 – 17.00, aceştia au depistat 42 de şoferi care conduceau cu viteză peste limitele legale. În cinci cazuri a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere.

Alte 18 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate atât de poliţiştii Serviciului Rutier cât şi de cei din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Sarasău pentru alte abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 33 000 de lei.

Un băimărean de 47 de ani, care conducea ieri după-amiază un moped dinspre Vărai spre Valea Chioarului a intrat în derapaj şi s-a răsturnat pe acostament. Bărbatul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital, unde a rămas internat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Vişeu de Sus poliţiştii au întocmit două dosare penale după ce au depistat azi-noapte un tânăr de 15 ani din oraş care conducea un autoturism pe strada 1 Mai şi un tânăr de 23 de ani care conducea cu o alcoolemie de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii sunt cercetaţi în cadrul dosarelor penale întocmite, urmând ca la finalizarea cercetărilor poliţiştii să dispună măsuri legale.

Pe raza localităţii Bârsana, poliţiştii au intervenit de urgenţă ieri, în jurul orei 16.40, pentru soluţionarea unui accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane. La faţa locului s-a constatat că un tânăr de 21 de ani, din Săliştea de Sus, care conducea un autoturism, a efectuat depăşirea unei coloane de maşini, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, izbindu-se de poarta unui imobil. În urma impactului, tânărul de la volan a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că acesta nu se afla sub influenţa alcoolului.

Din păcate, în această dimineaţă, un tânăr de 22 de ani şi-a pierdut viaţa după ce autoturismul pe care îl conducea a ajuns într-un stâlp de electricitate, pe raza oraşului Şomcuta Mare.

Siguranţa rutieră nu este ceva dincolo de noi! Poliţiştii nu pot fi omniprezenţi! Controlul volanului îl deţine fiecare şofer în parte! Viteza excesivă şi consumul de alcool continuă să fie principalele cauze generatoare de tragedii pe drumurile publice din judeţul nostru. Nu vă riscaţi viaţa! Nu-i puneţi nici pe ceilalţi în pericol! Conducând responsabil contribuiţi la creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice şi implicit la evitarea tragediilor!

Citeşte şi

Te-ar putea interesa si

DESCINDERI ÎN BAIA MARE: PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

Redactie

ÎNȘELĂCIUNE ÎNAINTE DE SĂRBĂTORI: Închiriau pe facebook o pensiune din Maramureș pentru Revelion care nu era a lor

Vasile Dale

ACCIDENT ÎN GROȘI – Două mașini s-au făcut praf. Poliția și pompierii SMURD intervin (Galerie foto/actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.