Eveniment

RUTIERE: Accident rutier la Târgu Lăpuş, dosare penale pentru conducere fără permis, sancţiuni pentru şoferii care conduc autovehicule cu defecţiuni tehnice

Când spunem şoferi responsabili ne referim la acei conducători auto care „se grăbesc încet”, la cei care păstrează distanţa în mers, la cei care utilizează centura de siguranţă, la cei care nu consumă alcool înainte de a urca la volan, într-un cuvânt la cei care respectă toate regulile prevăzute de legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice. Fiecare abatere se poate transforma cu uşurinţă în rănirea unor persoane.

Ieri, 26 noiembrie, două persoane au ajuns cu răni la spital, în urma unui accident de circulaţie. Verificările poliţiştilor au relevat că un tânăr de 23 de ani, din comuna Suciu de Sus, care conducea un autoturism spre Târgu Lăpuş, nu a semnalizat schimbarea direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 41 de ani. Impactul s-a soldat cu rănirea a două pasagere din autoturismul condus de femeie. Conducătorii auto nu se aflau sub influenţa alcoolului.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infrracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Doi tineri, care conduceau fără a deţine permise, depistaţi de poliţişti şi cercetaţi în cadrul dosarelor penale întocmite

Ieri, 26 noiembrie, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Gheorghe Şincai din municipiu. La volan se afla o tânără de 21 de ani, iar verificările efectuate au relevat că aceasta nu deţine permis de conducere.
Tot ieri, poliţiştii din Moisei, care efectuau activităţi pe drumurile publice, au oprit un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani. Verificările au relevat că nici acesta nu are drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice întrucât nu deţine permis de conducere.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsuri legale.

Autovehiculele cu defecţiuni tehnice, conduse pe drumurile publice, pot fi un real pericol

Ieri, 26 noiembrie, poliţiştii rutieri din Cavnic au acţionat pe drumurile publice împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse de şoferii care conduc autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Pe parcursul celor patru ore de activităţi pe drumurile publice din oraş, poliţiştii au oprit pentru verificări mai multe autoturisme, iar pentru abaterile constatate au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 3000 de lei.
Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus retragerea a trei certificate de înmatriculare.
Subliniem faptul că astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în perioada următoare. Totodată precizăm că deşi echiparea autoturismelor nu depinde de o dată calendaristică anume şi anvelopele de iarnă trebuie utilizate pe drumurile acoperite cu zăpadă gheaţă sau polei, recomandăm conducătorilor auto să-şi echipeze autoturismele din timp, pentru a nu fi luaţi prin surprindere, şi să se intereseze cu privire la starea drumurilor, mai ales dacă intenţionează să circule în alte judeţe!

Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO: Vântul a făcut prăpăd în Munții Rodnei! Risc de avalanșe în aceeași zonă

Vasile Dale

POLITIZAREA învățământului maramureșean: Inspectoarea Onorica Dorca, pentru învățământ primar, mulțumește PSD pentru că a repus-o în funcție la Inspectoratul Școlar Maramureș

Vasile Dale

5 copii au rămas orfani: Un bărbat din Borșa a salvat viața fiicelor lui cu propria lui viață. Șoferul fără permis încă este liber! – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.