Important

DESPRE COPII ŞI DESPRE SIGURANŢA LOR: Poliţiştii, în dialog cu elevi din Baia Mare şi Bârsana

Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au ajuns ieri la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din municipiu. Dincolo de motivul invitaţiei, marcarea a 60 de ani de la deschiderea unităţii de învăţământ, fiecare întâlnire a poliţiştilor cu elevii reprezintă o şansă în plus de a contribui la creşterea gradului lor de siguranţă.
În cadrul activităţii intitulate „Ciclismul nu are vârstă”, copiii au aflat că de fapt este nevoie să aibă vârsta minimă de 14 ani pentru a se deplasa cu bicicleta pe drumurile publice, au discutat despre importanţa elementelor reflectorizante şi şi-au reamintit regulile pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează cu bicicleta pe drumul public. A fost o oră interactivă, colorată cu interes, dar şi cu entuziasm şi emoţii.

Şi elevii clasei a VIII-A de la Şcoala „Mircea Vulcănescu” din Bârsana au continuat în această săptămână lecţiile preventive. În contextul apropiatei vacanţe de iarnă elevii au fost sfătuiţi să aibă grijă la anturajul în care îşi petrec timpul, au fost informaţi cu privire la riscurile consumului de alcool şi substanţe interzise şi la incidentele care pot apărea ca urmare a utilizării peterdelor.

Poliţiştii nu au baghetă magică, care să transforme realitatea într-un basm, dar au cele mai bune sfaturi pentru siguranţă şi cred cu tărie că cei mici sunt şi cei mai responsabili.

Te-ar putea interesa si

ZIUA POLIŢIEI: Concurs de desene pentru copiii de clasele 0–IV din Maramureş

Redactie

O nouă premieră chirurgicală la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare: artroplastie de genunchi cu proteze totale

Redactie

Consiliul Județean Maramureș a participat la cel de-al doilea Atelier CHARTER in REGIONS al Proiectului CHARTER

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.