Maramuresul Istoric

RUTIERE: Sighetean beat la volan şi fără permis, depistat de poliţişti

De la conducerea unui autovehicul de către o persoană în stare de ebrietate sau fără pemis până la producerea unei tragerii nu este decât un pas! Pentru a preveni producerea unor incidente şi rănirea unor persoane, poliţiştii sunt prezenţi şi în sezonul rece, zilnic, pe drumurile publice din judeţ.

În seara de miercuri, la Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au preîntâmpinat o tragedie: un bărbat în stare avansată de ebrietate şi fără permis, care conducea un autoturism, a fost oprit înainte de a provoca un accident. Puţin după ora 22.00, poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a autoturismului condus pe strada Tractorului din municipiu. La volan a fost identificat un bărbat de 39 de ani. Testarea care a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat! Totodată, verificările poliţiştilor au relevat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările, urmând a dispune măsuri legale.

Poliţiştii subliniază faptul că recent, un bărbat care a condus în stare avansată de ebrietate a fost reţinut pentru 24 de ore şi ulterior i-a fost aplicată măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar măsurile care vor fi luate în astfel de cazuri vor fi ferme de fiecare dată! Participanţii la trafic trebuie să se bucure de drumuri în siguranţă! Nu vă jucaţi nici cu vieţile participanţilor la trafic, nici cu libertatea dumneavoastră!

AVIZ CONDUCĂTORILOR AUTO! ATENŢIE ÎN ZONA TRECERILOR PENTRU PIETONI

Se pare că iarna şi-a intrat în drepturi! Este frumos să vedem că unii şoferii au intrat în spiritul anotimpului şi şi-au decorat maşina cu coarne de reni sau alte decoraţiuni de Crăciun, însă pentru poliţişti este un moment prielnic să le reamintească că este absolut necesar să-şi echipeze maşinile şi cu anvelope pentru iarnă!
Conform prevederilor legale, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutate de peste 3.5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, şoferii riscă amenzi între 1300 şi 2900 de lei . Totodată riscă să rămână şi fără certificatul de înmatriculare.

Din fericire, pe raza judeţului nostru nu sunt drumuri blocate sau cu circulaţie restricţionată, dar se circulă în condiţii de iarnă. Pentru că unele sectoare de drum pot fi acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, vă sfătuim ca atât în localităţi cât şi în afara acestora să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă şi să păstraţi distanţa în mers! Dacă în viaţa de zi cu zi se numeşte spaţiu personal, în trafic se numeşte distanţă de siguranţă! Dacă vă aflaţi pe un drum aglomerat, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi de politeţea în trafic! Manifestaţi atenţie sporită în zona trecerilor pentru pietoni, mai ales că unul dintre pietonii de azi poate fi chiar Moş Nicolae!

Teoretic, şoferii cunosc aceste aspecte! Le mulţumim celor care le respectă! În speranţa că ele vor fi puse în practică de către toţi cei care conduc autovehicule, le dorim tuturor drumuri bune, fără blocaje şi fără incidente!

Te-ar putea interesa si

FOTO – EXCLUSIV: 60 de ucraineni cazați fictiv într-o casă în construcție din Petrova. Polițiștii au confiscat sute de mii de lei, dar și euro și dolari

Vasile Dale

MOISEI: Pieton rănit în urma unui accident rutier (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

CORNEŞTI: Copil pe bicicletă, la spital după ce a fost lovit de o maşină

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.