BREAKING NEWSEvenimentImportantRecomandateTara Chioarului

EXCLUSIV – ȘEFUL POSTULUI DE POLIȚIE SATULUNG: ”În sculptură mă refugiez și îmi încarc bateriile” (galerie foto)

Extrem de rar avem ocazia să vă prezentăm preocupările din afara serviciului ale angajaților de la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș. Unele dintre acestea sunt diametral opuse muncii de polițist.

www.baiamare24.ro și www.vasiledale.ro vă prezintă în exclusivitate ”viața din afara vieții” de om al legii în slujba cetățeanului. Astăzi, ne-am oprit la șeful Postului de Poliție al Comunei Satulung: Florin UNGUR.

Angajat al IPJ Maramureș de 27 ani, Florin Ungur este de 17 ani șeful Postului de Poliție al Comunei Satulung

De unde pasiunea pentru sculptură?



Am început în urmă cu cinci ani. Munca de poliție este grea, stresantă, dar extrem de frumoasă. Am simțit că în afara serviciului trebuie să fac ceva pentru a mă relaxa, pentru a-mi reîncărca bateriile. Așa a început totul. Este un hobby pentru mine, dar eu cred că se împacă excelent cu munca de poliție. După ore-ntregi de muncă mă refugiez în atelier și acolo îmi încarc bateriile.

Ai învățat undeva sculptura?

Elementele de bază le-am învățat de la un meșter mai în vârstă. Apoi vizionam pe internet alți meșteri cum lucrează. Încet-încet am început singur să lucrez. Am început să sculptez cu o daltă din lemn de paltin. Pentru astfel de lucrări trebuie să ai multă răbdare și perseverență.

Acasă le realizați?

Nu. Atelierul îl am lângă postul de poliție Satulung, într-o anexă. Cum termin munca de poliție, mă refugiez puțin în micuța încăpere transformată în atelier. Imaginile sunt preluate de pe diferite site-uri de sculptură. Practic mă uit la o fotografie și încep munca. Totul manual.

V-ați axat pe un de tip de sculptură?

Am început cu panoplii de vânătoare. Apoi am sculptat icoane cu teme religioase, icoane cu teme florare.

Te-ar putea interesa si

Ministrul Culturii: „Fostele închisori comuniste vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO”

Redactie

IJJ MARAMUREŞ: Despre tinerețe, entuziasm și bucuria începutului

Redactie

TRAGEDIE LA SIGHET: Elev de la CN „Dragoș-Vodă”, adus din Italia pentru a i se respecta ultima dorință: să moară acasă. Până luni familia trebuie să plătească peste 17 mii euro pentru avionul ambulanţă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult