BREAKING NEWSRecomandate

ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI, PRELEVARE DE ORGANE LA SPITALUL JUDEŢEAN: Un donator a salvat cinci persoane

În zorii Ajunului, o familie din Baia Mare a acceptat să dăruiască viaţă pentru a salva alți pacienți aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare. Transplantul înseamnă VIAȚĂ!

La Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia Mare a avut loc o nouă prelevare de organe de la un donator de 67 de ani, intrat în moarte cerebrală. Datorită generozității familiei, cinci oameni se pot bucura azi de o noua şansă la viaţă primită prin transplant de ficat, rinichi şi cornee.

Toţi cei implicaţi transmit sincere condoleanţe familiei donatorului. Se aduc mulţumim echipei de coordonare a spitalului din Baia Mare, condusă de dr. Andrei Mureşan, care a avut emoționanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate. De asemenea, se apreciază efortul întregii echipe medicale şi conducerii Spitalul Judetean de Urgenţă „Dr Constantin Opris” Baia Mare pentru implicarea deosebită şi susţinerea Programului Naţional de Transplant.



Cursa contracronometru pentru viaţă a fost preluată în noaptea ce-a trecut de echipele de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni şi Institutul Clinic De Urologie Si Transplant Renal Cluj, coordonate de doi profesionişti desăvârşiţi şi devotaţi acestei activităţi de mulţi ani, Dr. Guenadiy Vatachki şi Dr. Florin Elec.

Efortul lor a fost transmis echipelor de transplant ale celor două spitale din Bucureşti şi Cluj Napoca. Aici, alte echipe de chirurgi şi anestezişti, pentru care Viaţa are prioritate, vor închide cu succes „lanţul vieţii”. Corneea se va transplanta la Spitalul Militar Central Bucuresti.

„Mulțumim încă o dată familiilor donatorilor şi echipelor de medici şi asistenţi care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă!”, transmite echipa Agenţiei Naţionale de Transplant.

Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO: Impact între două autoturisme pe bd. Republicii, două victime (ACTUALIZARE)

Redactie

DIN CAUZA CAROSABILULUI UD: A ajuns cu maşina în şanţ în zona Clubului Văcarilor (FOTO)

Vasile Dale

Ana, băimăreanca ucisă de o haită de câini în București a ajuns la capela cimitirului Horia 1

Vasile Dale

1 mesaj

Cetateanul decembrie 24, 2019 at 4:16 pm

Nu merita . Pur si simplu . Daca exista o sansa de unu la un milion este sansa omului la viata .

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult