Polițiștii din Alba Iulia au continuat cercetările privind furturile din apartamente săvârșite în luna decembrie în municipiu. Din investigații a rezultat că cei doi bărbați din județul Maramureș, identificați la sfârșitul lunii decembrie ca și bănuiți de săvârșirea unei tâlhării și a 3 furturi sunt bănuiți și de săvârșirea altor 4 furturi. Polițiștii l-au reținut și pe cel de-al doilea bănuit și îl vor prezenta în fața magistraților.

La data de 7 ianuarie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș, care, alături de un bărbat de 34 de ani, din același municipiu, aflat în arest preventiv, este cercetat pentru tâlhărie calificată și furt calificat.


În urma investigațiilor privind o infracțiune de tâlhărie și 4 infracțiuni de furt, săvârșite la data de 18 decembrie 2019 din 4 apartamente situate în cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia, polițiștii din Alba Iulia au stabilit că cei doi bărbați de 34 și 36 de ani, din Baia Mare, identificați ca bănuiți de săvârșirea faptelor ar fi bănuiți și de săvârșirea altor 4 fururi din apartamente.

În legătură aceste fapte, în sarcina bărbaților s-a reținut că, în data de 11 decembrie 2019, între orele 07,00 şi 18,00, pe perioada când proprietarii apartamentelor lipseau de acasă, ar fi folosit chei mincinoase și ar fi pătruns în 4 apartamente de pe străzile Arieșului, Marcus Aurelius și Septimiu Severus din Alba Iulia și ar fi sustras bani și bijuterii în valoare de peste 50.000 de lei.

În total, cei doi bărbați sunt cercetați pentru câte o faptă de tâlhărie și câte 7 fapte de furt calificat, cu un prejudiciu total de peste 67.000 de lei.

În cursul zilei de azi, 8 ianuarie 2020, bărbatul reținut va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

La data de 21 decembrie 2019, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au efectuat percheziții domiciliare la doi bărbați, de 36 și 34 de ani, din Baia Mare, județul Maramureș, în legătură cu care exista suspiciunea că, la data de 18 decembrie 2019, ar fi spart 4 apartamente situate în cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia și ar fi sustras bani și bijuterii în valoare totală de peste 17.000 de lei.

Cei doi ar fi folosit chei mincinoase și ar fi pătruns în apartamente, pe timp de zi, când proprietarii acestora lipseau de acasă.

Unul dintre păgubiți s-a întors acasă și i-ar fi surprins pe cei doi în interiorul apartamentului.

Pentru a-și asigura scăparea aceștia ar fi lovit și ar fi împins victima, care, după dispariția lor, a constatat că îi lipsesc din locuință 12.000 de lei, 90 de euro și câteva bijuterii din aur.

La percheziții, polițiștii au găsit bunuri susceptibile a proveni din furturi, mai multe instrumente în legătură cu care există suspiciune că ar fi fost folosite la forțarea sistemelor de închidere ale ușilor și obiecte de vestimentație care ar fi fost purtată de în timpul săvârșirii faptelor.

Cei doi bărbați sunt cercetați pentru tâlhărie calificată și furt calificat, iar în cursul zilei de ieri, 21 decembrie, față de cel de 34 de ani a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în, 22 decembrie, să fie prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.