BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

ACTUALIZARE: Trei imigranți au terorizat călătorii din trenul Timișoara – Baia Mare. Trebuiau să ajungă la Șomcuta Mare. Ce spun poliţiştii de frontieră (FOTO, VIDEO)

Am fost contactați sâmbătă seara de un sătmărean care se afla în trenul Tmișoara – Baia Mare, care face oprire și la Satu Mare, pentru a ne transmite prin ce trece în acest tren. Sătmăreanul a fost de-a dreptul îngrozit că astfel de scene pot avea loc în 2020 în România.

Persoana care ne-a contactat ne-a povestit faptul că, la Valea lui Mihai, poliția a urcat în tren trei imigranți, cu scopul de a-i duce în Baia Mare, imigranți care au fost lăsați în grija controlorilor. Doar că cei trei, se pare că imigranți din Algeria, nu au fost cele mai pașnice persoane, ci au încercat din răsputeri să le fure bunurile.

Se pare că imigranților chiar le-a ieșit o tentativă de furt, doar că norocul călătoarei păgubite au fost controlorii, care au văzut toată scena și au recuperat portofelul femeii. Imigranții nu s-au oprit și au încercat să fure chiar și din geanta controlorului, dar au fost opriți la timp.

„Pur și simplu se plimbau printre noi, parcă erau la supermarket în fața rafturilor și nu știau ce să aleagă, eram ca și o marfă pe raft pentru ei, așa încercau pe toată lumea să vadă de la cine pot fura. Noroc cu controlorii că nu i-au scăpat din ochi o clipă și s-au făcut scut între ei și pasageri, ca să nu fure imigranții bunurile pasagerilor”, explică sătmăreanul.

Văzând că nu îi vin de hac controlorului, prin limbajul semnelor, cei trei algerieni chiar l-au amenințat pe controlor, arătându-i prin gesturi că îi vor tăia gâtul, mai povestește sătmăreanul.

Până la urmă șeful de tren nu a mai rezistat cu imigranții care terorizau călătorii și a cerut sprijinul poliției, care i-a preluat pe cei trei algerieni în Carei, o femeie care a fost martoră la toate scenele, care se recomanda avocat de profesie oferindu-se chiar să depună mărturie în sprijinul controlorului de tren.

În data de 11.01.2020, in jurul orei 16.45, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea lui Mihai, polițiștii de frontiera aflați în misiune pe comunicația Valea lui Mihai – Satu Mare au observat, în apropierea unui magazin la intrarea din localitate, trei cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă. Polițiștii de frontieră au efectuat verificări pentru a le stabili identitatea, în urma cărora au constatat ca persoanele în cauză sunt cetățeni libieni, în vârstă de 16 si 17 ani, posesori ai unor documente temporare emise de autoritățile române pentru solicitații de azil. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că aceștia figurează ca fiind înregistrați la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil ȘOMCUTA MARE – jud. Maramureș.
Având în vedere că persoanele nu își justificau prezenta în localitate, au fost scoase din zonă și îndrumate spre centrul regional de cazare, fiind urcate în trenul care avea ca destinația Baia Mare.
Facem precizarea ca persoanele respective nu necesitau escortă, întrucât acestea beneficiau de regim deschis şi nu aveau limitat dreptul de a se deplasa liber pe teritoriul țării, spun reprezentanţii ITPF Oradea.

Comenteaza cu Facebook

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: O nouă revoltă a sătenilor la bariera silvică din cătunul Luhei din Poienile de Sub Munte

Vasile Dale

FOTO EXCLUSIV – DURERE FĂRĂ MARGINI LA SIGHETU MARMAȚIEI: Un șofer de 72 ani a omorât un bărbat care traversa strada regulamentar

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: Străzile de munte din Borșa – aventură off-road pentru șoferi

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.