Eveniment

INFRACŢIUNI RUTIERE: Accident la Tg. Lăpuş, dosar penal pentru conducere fără permis, pietoni sancţionaţi la Şomcuta

Una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană care doreşte să conducă un autoturism pe drumul public este să deţină permis de conducere. Poliţiştii iau măsuri şi întocmesc dosar penal de fiecare dată când constată că o persoană conduce un vehicul fără a fi obţinut acest documentat sau după ce i-a fost suspendat dreptul de a conduce.
Cea mai recentă infracţiune de acest gen a fost constatată ieri de poliţiştii din Seini. Aceştia au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unei autoutilitare conduse pe strada Eroilor din oraş. La volan a fost depistat un bărbat domiciliat în Republica Moldova, iar verificările efectuate au relevat că acesta avea dreptul de a conduce suspendat pe teritoriul României.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

Pietoni sancţionaţi de poliţiştii din Şomcuta Mare, în cadrul unei acţiuni ce a vizat prevenirea accidentelor rutiere

Fiţi atenţi pe unde traversaţi! Oricât aţi fi de grăbiţi, asiguraţi-vă temeinic înainte de a trece drumul public! Impactul dintre un autoturism şi un şofer poate crea traume pe viaţă!
În cadrul unei acţiuni organizate ieri, poliţiştii din Şomcuta Mare au acordat atenţie aparte siguranţei pietonilor. Astfel, au fost vizaţi atât şoferii care nu acordă prioritate de trecere cât şi pietonii care traversează neregulamentar. Între orele 13.30 – 15.30, au fost verificaţi 28 de şoferi care au condus pe strada Republicii şi strada Nicolae Bălcescu din oraş.
Pentru neregulile constatate în cele două ore de acţiune au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale. Opt dintre amenzi le-au fost aplicate pietonilor care au ignorat regulile privind traversarea în siguranţă. Doi şoferi au rămas fără certificatele de înmatriculare ale autoturismelor.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 4000 de lei.

Ce se poate întâmpla când nu se acordă prioritate de trece?

De cele mai multe ori neacordarea priorităţii de trecere unui alt autovehicul conduce la producerea unui impact şi poate avea consecinţe asupra vieţilor unor persoane. Un şofer e reuşit ieri să evite un astfel de impact, însă a ajuns cu autoturismul în şanţ, iar un pasager a ajuns la spital.
Poliţiştii din Târgu Lăpuş au intervenit ieri dimineaţă la accidentul produs pe D.N.18B. Verificările la faţa locului au relevat că o femeie de 35 de ani, a efectuat un viraj la stânga fără a se asigura şi fără a acorda prioritate unui autoturism condus din sens opus. În încercarea de a evita impactul frontal, şoferul autoturismului a virat dreapta şi a ajuns în şanţul de pe marginea drumului. În urma impactului, un pasager care nu utiliza centura de siguranţă a fost rănit şi transportat la spital, unde a rămas internat pentru investigaţii medicale.
Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest şi nu se aflau sub influenţa alcoolului.


Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO / ACTUALIZARE: Incendiu violent la un atelier auto de pe strada Păltinişului. Focul a izbucnit de la o sobă

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Alunecări de teren masive la Repedea. Oamenii sunt disperați

Vasile Dale

FOTO: Accidente rutiere în Baia Mare, Ocna Şugatag şi Săliştea de Sus

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult