Eveniment

ALCOOLEMIE RECORD LA TG. LĂPUŞ: Şofer depistat de poliţişti cu o concentraţie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat

Aseară, la ora 20.45 în timp ce acţionau pentru supravegherea şi controlul traficului rutier, poliţiştii din Târgu Lăpuş au observat pe strada Petru Rareș, din oraş, un autoturism ieşit de pe partea carosabilă. Lângă autoturism poliţiştii l-au identificat pe şofer, un bărbat de 43 de ani.
Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest,rezultatul fiind de 1,13mg/ l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Târgu Lăpuş, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, urmând a fi luate măsuri legale.

VIŞEU DE SUS – poliţiştii au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie

Ieri, în intervalul orar 10.00-16.00, poliţiştii din Vișeu de Sus, în cooperare cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, au efectuat o acțiune pentru depistarea în trafic a autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic şi pun astfel în pericol siguranţa pe drumurile publice.
Pe durata desfăşurării activităţilor au fost oprite pentru control 38 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4 500 lei.
De asemenea a fost dispusă măsura complementară a reţinerii a 4 certificate de înmatriculare.

În minivacanţa, poliţiştii sunt la datorie

În perioada 24 – 26 ianuarie, poliţiştii maramureşeni sunt la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.
În această minivacanţă şi poliţiştii rutieri vor acţiona zilnic pe drumurile publice, pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de conducerea cu viteză excesivă, în acest sens fiind amplasate mai multe aparate radar.
De asemenea, poliţiştii rutieri vor monitoriza starea de viabilitate a drumurilor publice de pe raza de competenţă teritorială şi modul de intervenţie a administratorilor drumurilor în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea formării poleiului sau a altor fenomene meteo de natură a perturba buna desfăşurare a traficului.
Pentru a contribui la îmbunătăţirea fluenţei traficului rutier şi reducerea numărului de evenimente nedorite, poliţiştii le reamintesc şoferilor să fie respectuoşi în trafic şi să respecte regulile de circulaţie.



Aşadar, conduceţi cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi drum, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea unor depăşiri, acordaţi prioritate atât altor vehicule cât şi pietonilor! Nu uitaţi, atât siguranţa dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic este cea mai importantă!

Te-ar putea interesa si

PERCHEZIŢII ÎN MARAMUREŞ ŞI CLUJ: Şapte traficanţi de droguri reţinuţi

Redactie

APEL UMANITAR: Ajutaţi familia pădurarului Pop Liviu-Pavel!

Vasile Dale

FOTO: O patrulă a Poliţiei Locale a acordat primul ajutor unei femei schizofrenice căzute în stradă

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult