Eveniment

GROŞI: Şofer depistat de poliţişti cu o concentraţie de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat

Aseară, 5 februarie, la ora 22.38, în timp ce poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Rurală Groşi desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe D.J. 182 B, în localitatea Săcălăşeni, au oprit pentru control un autoturism.
La volan a fost identificat un bărbat de 40 de ani din comuna Remetea Chioarului.
Având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş Baia Mare, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal şi continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Poliţiştii au acţionat pe drumurile publice din mai multe localităţi din judeţ

În cursul zilei de ieri, 5 februarie, poliţiştii maramureşeni au desfăşurat mai multe acţiuni cu caracter preventiv, dar şi pentru sancţionarea celor care nu respectă legea, pe drumurile publice din judeţ.
Poliţiştii din Cavnic, Baia Sprie şi Sişeşti, le-au reamintit conducătorilor auto și pasagerilor, importanța folosirii centurii de siguranţă, obligaţiile legale referitoare
la verificarea şi echiparea autovehiculelor pe timp de iarnă şi necesitatea adaptării vitezei la condițiile de drum, şi le-au prezentat statistica neagră a accidentelor grave cauzate de neadaptarea vitezei la condițiile de drum. Pe durata desfășurării acțiunilor, poliţiştii au legitimat şi informat 50 de persoane dar au aplicat şi patru sancţiuni pentru abaterile rutiere. Ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea unui permis de conducere pentru depăşire neregulamentară.
De asemenea, poliţiştii din Şomcuta Mare şi de la Postul de Poliţie Mireşu Mare, au acţionat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor auto. Aceştia au sancţionat şoferii care nu au respectat normele de circulaţie în trafic, cu amenzi în valoare de 2610 lei.
În trafic s-au aflat si poliţiştii din Copalnic Mănăştur, pentru a preveni producerea de accidente rutiere pe drumurile din responsabilitate. Aceştia au constatat patru contravenţii, pe care le-au sancţionat cu amenzi în valoare de 1450 lei. 15 conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că aceştia nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie, conducătorii auto au fost sfătuiţi, de către poliţiştii rutieri, să circule cu o viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se află în coloană şi să ţină cont de politeţea în trafic.
Totodată, pietonii au fost îndrumaţi să fie atenţi când traversează şi să evite pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIVITATE: Percheziții uriașe în această seară pe Calea Mireșului din Șomcuta Mare. Un polițist ar fi căzut din pod prin tavan (foto/actualizare)

Vasile Dale

Judecătorii Tribunalului Maramureş l-a trimis în arestul poliţiei pe fiul fostului primar din Cavnic (actualizare)

Redactie

ACCIDENT DIN CAUZA NEASIGURĂRII LA VIRAJ: Coliziune între două maşini la Borşa

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult