BREAKING NEWSEvenimentNational

GALERIE FOTO: Vântul a făcut prăpăd în Munții Rodnei! Risc de avalanșe în aceeași zonă

Vântul puternic din ultimele zile a făcut prăpăd chiar și în Munții Rodnei. Zeci de copaci au fost doborâți la pământ. Din această cauză, traseele turistice din Valea Anieșului Mare sunt blocate.

Județul nostru s-a aflat sub cod portocaliu de vânt și vijelie. Puterea și intensitatea acestora a făcut prăpăd în parcul Național Munții Rodnei.

Administratorii parcului au anunțat că Valea Anieșului Mare e blocată din cauza copacilor doborâți.

„Atenționare! Valea Anieșului Mare din Parcul National Munții Rodnei și traseele turistice aferente sunt închise din cauza vântului puternic care a produs pagube însemnate în fondul forestier. Arbori doborați de vânt”, au scris aceștia pe pagina lor de Facebook.



RISC de AVALANȘE! AFLĂ ce te sfătuiesc salvamontiștii

În zona de munte există risc de avalanșe. Așa că cei care ar dori să se avânte înspre crestele munților ar trebui să țină cont de câteva sfaturi. AFLĂ ce recomandă salvamontiștii:

Meteorologii au anunțat că în Munții Rodnei există risc de avalanșe.

Zăpada e suflată și depusă pe firele de văi, peste straturile înghețate. De aceea riscul de formare a avalanșelor e ridicat în această perioadă” a explicat salvamontiștii.

Conform acestora, în momentul de față nu există turiști interesați să se avânte prin munți. Totuși, pentru cei care și-ar dori o astfel de escapadă, sunt câteva sfaturi de care trebuie să țină cont.

Dacă turiștii mențin traseele de creastă marcate, nu cred că ar trebui să existe probleme. Dar e neapărat să aibă echiăamentul pentru sezonul de iarnă. Și NEAPĂRAT colțari. Pentru că există locuri în care stratul de zăpadă e mic și există gheață pe dedesubt” au spus salvamontiștii.

În ceea ce privește posibilele întâlniri cu urșii, salvamontiștii spun că aceștia sunt în hibernare, fiind încă plin sezon de iarnă.

Sursa informații: Bistrițeanul.ro.

Te-ar putea interesa si

FOTO – L-AŢI VĂZUT? / ACTUALIZARE: Silian Nicolae Vlăduț, din Tăuţii Măgherăuş, căutat de familie şi poliţişti. După două zile s-a întors acasă

Vasile Dale

Composesoratul Borșa câștigă procesul la CEDO. Statul Român condamnat pentru încălcarea dreptului de proprietate

Redactie

HAOS pe căile ferate! Trenul Baia Mare – București a rămas înszăpezit din cauza un copac rupt

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult