BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIVITATE: MARAMUREŞUL ÎN ALERTĂ! 2.000 de borşeni lucrează în regiunea Lodi – Italia, aflată în carantină

În cursul zilei de azi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă 
s-a întrunit la Prefectura Maramureş pentru a lua măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în judeţul nostru.

Conform primarului oraşului Borşa, Sorin Timiş, în regiunea Lodi din Italia, aflată în carantină, locuiesc şi muncesc peste 2000 de borşeni.

Punctele de Frontieră Petea şi Urziceni vor transmite administraţiei judeţene de fiecare dată când un cetăţean din Borsa se întoarce din Italia.

Timp de două săptămâni cei întorşi vor fi supravegheaţi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare se vor amenaja încăperi speciale pentru posibilele persoane infectate.
”Mâine dimineaţă la Primăria Borşa se va întruni Comitetul Judetean pentru Situaţii de Urgenţă, unde vom da toate detaliile pentru a informa populaţia. Totodată, şi la Spitalul de Recuperare Borşa se vor amenaja încăperi speciale în caz de nevoie”, a spus primarul oraşului Borşa.

Te-ar putea interesa si

ACŢIUNE SALVAMONT: Salvamontiştii intervin pentru salvarea unui bărbat lituanian, accidentat la Lacul Albastru – FOTO

Redactie

Protest la CFR Călători. La Sighetu Marmației angajații au ieșit pe peroane oprind lucrul. Trenurile au întârzieri (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

PROCURORII BĂIMĂRENI AU DISPUS: Reţinut pe o durată de 24 de ore pentru contrabandă

Redactie

2 mesaje

Nelu Buzura februarie 23, 2020 at 9:08 pm

SĀ NU UITA-M PROBLEMA ESTE ÎN CODOGNO ITALIA ,ACOLO ESTE ZONA ÎN CARANTINĀ VOLUNTARA CU 355 DE ROMÂNI

Raspunde
Nelu Buzura februarie 23, 2020 at 9:12 pm

Familiile de români din Codogno, Italia au intrat în carantină, după ce mai multe cazuri de coronavirus au fost depistate în localitate. Şcolile şi restaurantele au fost închise, iar copiii au fost testaţi pentru coronavirus. Potrivit statisticilor, în oraș sunt înregistraţi 355 de români.

Românii din oraşul italian Codogno au fost îndemnaţi să rămână într-o carantină voluntară pentru următoarele două săptămâni. Măsura esta una dintr-o serie mai lungă luată de autorităţile locale, după ce mai multe cazuri de coronavirus au fost confirmate în oraş.

„Spitalul din Codogno este închis. Ieri, toţi elevii de la şcolile din Codogno au mers să facă teste pentru coronavirus. Şcolile, restaurantele şi barurile sunt închise. Românii din Codogno, prin ordonanţă a primarului, vor fi două săptămâni în carantină. Li s-a transmis să rămână în case. Nu vor merge la muncă şi vor primi de la ministerul Sănătăţii o foaie de concediu medical”, a declarat, pentru Mediafax, preotul Nicolae Cazacu, de la Parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Lodi.

Între timp, numărul persoanelor infectate din Italia a continuat să crească. Ultimul bilanţ este de 51 de bolnavi, dintre care 39 sunt în regiunea Lombardia. Alţi 11 sunt în regiunea Veneto, în timp ce în regiunea Lazio a fost confirmat un caz. Coronavirusul a provocat două decese în Italia, scrie stiripesurse.ro.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult