Important

Doi tineri de 19 ani au dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Ieri, 03 martie, ora 14.00, poliţiştii din Vadul Izei au oprit pentru verificări, un autoturism care circula pe DC11, în localitatea Valea Stejarului. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 19 ani din Năneşti. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Totodată, s-a constatat faptul că autoturismul pe care acesta l-a condus, figurează ca şi radiat din circulaţie, iar numerele de înmatriculare, eliberate de autorităţile bulgare, au fost montate de pe un alt autoturism.

Tot ieri, 3 martie, în jurul orei 19, poliţiştii din Șomcuta Mare au oprit pentru control pe DN 1C, o autoutilitară care a tractat o remorcă cu o greutate de 2.700 kg. La volanul acesteia, a fost identificat un tânăr de 19 ani din Republica Moldova care nu deţine permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.
În ambele cauze poliţiştii au întocmit dosare penale şi în continuare se efectuează cercetări.

Zilnic pe drumurile publice pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier

Poliţiştii rutieri au fost şi ieri prezenţi pe drumurile publice din judeţ, în special pe arterele de circulaţie cu risc ridicat de producere a unor incidente. Cele mai multe activităţi au fost de natură preventivă şi au fost organizate în vederea depistării la timp a persoanelor care conduc neregulamentar sau cu defecţiuni tehnice la autoturismele pe care le conduc.
Din fericire, în cursul zilei de ieri nu s-au înregistrat accidente de circulaţie soldate cu rănirea sau victimizarea unor persoane.
Poliţiştii din Vişeu de Sus şi cei din Seini au efectuat acţiuni pentru creşterea gradului de disciplină rutieră şi de informare a participanţilor la traficul rutier cu privire la importanşa respectării tuturor normelor rutiere.
În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 5.800 de lei, iar ca măsură complementară a fost reţinut un permis de conducere, un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii din Baia Sprie au efectuat verificări împreună cu reprezentanţi ai R.A.R. Maramureş, pentru a se asigura că starea tehnică a autovehiculelor oprite nu afectează siguranţa pe drumurile publice.
Neregulile constatate au impus aplicarea a 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 2 300 de lei, şi retragerea a trei certificate de înmatriculare.
Recomandările poliţiştilor pentru circulaţie în siguranţă rămân aceleaşi: viteză adaptată, asigurare temeinică, răbdare şi respect în trafic. Vă dorim drumuri bune, fără incidente!

Te-ar putea interesa si

Ioan Mătieş, primarul comunei Mireşu Mare, participă în Germania la un seminar internaţional privind sistemul de canalizare prin vacuum

Redactie

ALĂTURI DE ELEVI: Și polițiștii au început „Săptămâna Altfel” (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

MIREŞU MARE: “Vom începe asfaltarea pe toate străzile şi uliţele din comuna noastră”, spune Ioan Mătieş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.