Important

ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI: Program educativ derulat de poliţişti cu elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Sighetu Marmaţiei

Împreună cu TEDI la Sighetu Marmaţiei, în „Şcoala siguranţei Tedi”

O nouă serie de elevi de clasa I participă anul acesta la Școala siguranței Tedi, un program educativ derulat de Poliția Română și Maspex Romania prin brandul Tedi. Datorită impactului pozitiv în rândul participanţilor, proiectul a fost reluat, în prezent derulându-se cea de-a V-a ediţie.

Astfel, în anul școlar 2019-2020, în judeţul Maramureş, 1305 elevi de clasa I vor afla, în mod creativ, cum să conștientizeze pericolele, cum să le evite și să le gestioneze şi vor primi informaţii preţioase, atât de la cele 66 de cadre didactice înscrise în proiect, cât şi de la poliţiştii maramureşeni.

Fiind ediţia cu cei mai mulţi copii înscrişi în judeţul Maramureş, mascota proiectului, ursuleţul TEDI a venit în persoană azi la copiii Şcolii Gimnaziale nr.2 din municipiul Sighetu Marmaţiei.

El a apreciat răspunsurile copiilor la întrebările poliţiştilor de prevenire şi a constatat că cei mici cunosc multe reguli pentru a fi în siguranţă, că ei le respectă întotdeauna, chiar şi atunci când unii părinţi le încalcă. Pentru aceasta, Tedi i-a răsplătit pe copii cu cadouri şi cu multe îmbrăţişări.

Apoi s-a mutat în sala de sport a şcolii să cunoască şi vedeta Poliţiei Maramureş, câinele de urmă VIS, cu care s-a împrietenit repede, pentru că e un urs paşnic. Copiii au asistat şi la un exerciţiu demonstrativ susţinut de Vis, apoi au luat cu asalt autospeciala de poliţie şi „trupele” de poliţie descinse în şcoala lor pentru a face din această zi una cu totul specială.
Până la finalul anului şcolar, poliţiştii de prevenire, rutieri şi de ordine publică vor sprijini cadrele didactice în derularea activităţilor în toate şcolile înscrise în proiect.

Te-ar putea interesa si

LUCRARE UNICAT: Un tânăr din Baia Mare a construit din sticlă Colosseumul din Roma. Lucrarea va fi scoasă la licitaţie, iar banii vor merge către un centru de plasament

Redactie

FOTO, VIDEO: Transportatorii ilegali, în vizorul poliţiştilor băimăreni

Redactie

ANIVERSARE: PLANETARIUL BAIA MARE SĂRBĂTOREȘTE 50 DE ANI DE LA INAUGURARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.