Important

LA INTRAREA ÎN ŢARĂ: Noul model de declarație. Pedeapsă cu închisoarea pentru fals în declarații

Poliţia Română pune la dispoziţie modelul declaraţiei care trebuie completată la intrarea în România. Completarea acesteia cu date eronate intră sub incidenţa legii, conform articolelor 326 şi 352 din Codul Penal, astfel:

• Art. 326, FALSUL ÎN DECLARAŢII: declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

• Art. 352, ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR:
(1) nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 1 lună la 6 luni sau amenda.

Reamintim că pentru informarea cetăţenilor cu privire la situaţiile legate de COVID 19 funcţionează linia TELVERDE 0800.800.358.

Declaraţia model se găseşte pe site-ul www.politiaromana.ro

Te-ar putea interesa si

TÂLHĂRIE ÎN BAIA MARE: Arestat preventiv după ce spart o locuință și a furat un telefon mobil și 100 de lei

Vasile Dale

Concert Caritabil „Am un Prieten Autist”, în 2 aprilie, în Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.