BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

DISPERARE LA SIGHET: În centrul de carantină de la internatul Liceului forestier se află peste 100 de persoane. Primarul este depășit de situație. Carantină de 4 stele la Borșa (FOTO/VIDEO)

Situația în centrul de carantină aflat la internatul Liceului tehnologic „Forestier” din Sighet devine una disperată. Deja sunt peste 100 de persoane puse sub carantină, români veniți acasă de curând din Italia, Franța, Germania și Spania și care trebuie să petreacă cele 14 zile de carantină obligatorie, scrie Sighet247.

Printre cei internați nu sunt doar maramureșeni, fiind și persoane originare din județele Suceava, Botoșani etc.

Din păcate, primarul municipiului Sighet, Horia Scubli, pare depășit de situație și nu a luat în serios situația existentă. Abia după ce Sighet 247 a publicat un articol cu privire la faptul că Primăria nu comunică nimic, au apărut și pe site-ul instituției câteva comunicate destinate publicității.



Există situații deosebite în centrul de carantină: persoane care au nevoie să își facă anumite cumpărături: scutece pentru copiii mici, produse de igienă intimă, lapte praf, încărcarea telefoanelor cu minute etc. Aceste aspecte au fost inițial scăpate din vedere cu totul – a izola peste 100 de persoane nu se rezumă doar la a le asigura hrană, apă și cazare.

Sighet 247 s-a implicat în ajutorarea celor carantinați și a efectuat diverse cumpărături pentru aceștia.

„Este inadmisibil ca primarul municipiului să se trezească abia acum, când situația din centrul de carantină devine una disperată. Eu și Gavrilă Mihali, alături de alți colegi consilieri, solicităm astăzi o convocare de îndată a Consiliului local într-o ședință de urgență pentru a iniția o serie de măsuri menite să rezolve situația existentă la nivelul municipiului Sighet și, totodată, să putem debloca fonduri pentru diverse achiziții necesare pentru a putea proteja populația orașului împotriva infectării cu noul coronavirus COVID-19. Dacă primarul nu înțelege să ne convoace, deși vede că este depășit de situație, atunci nouă, consilierilor locali, ne revine obligația de a face acest lucru”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Iuga Nicolae.

Menționăm totodată că locuitorii din zona Liceului tehnologic „Forestier” din Sighet sunt foarte speriați și nemulțumiți de faptul că se află în preajma centrului de carantină, deși nu există niciun pericolul asupra sănătății lor. Totodată, acest centru se va ocupa în totalitate în cursul zilei de astăzi, cel mai probabil, iar primarul municipiului nu a luat încă o decizie cu privire la alte locații unde vor fi izolați următorii cetățeni ce vor fi trimiși la Sighet pentru carantinare.

Primăria Sighet a emis un comunicat prin care cere cetățenilor să se informeze doar din surse oficiale și să respecte regulile stricte de igienă pentru a se proteja împotriva infectării cu COVID-19:

  • spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool;
  • când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini;
  • dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic și spuneți-i medicului dacă ați călătorit recent în străinătate;
  • evitați consumul de produse animale crude sau gătite foarte puțin. Carnea crudă, laptele crud (nefiert) și organele crude trebuie manevrate cu grijă, pentru a evita contaminarea cu alimente gătite.

    Sighet247.ro

21 locuri de cazare la Borșa

CJSU Maramureș a precizat că în Borșa sunt 21 de locuri de cazare pentru cei care vin din zona roșie. Sunt 2 camere cu 3 paturi, 3 camere cu 4 paturi si o camera cu 2 paturi. Ele sunt pentru familii cu copii si pentru pasagerii aceluiasi mijloc de transport. Nu se amesteca grupurile intre ei. Autoritățile din Borșa au muncit în ultimele 48 de ore non-stop pentru a pune la punct centrul de cazare.

” Cladirea D3 pusa la dipozitie de spital intra maine in reparatii. Peste 50 de muncitori vor lucra pentru a aranja tot in maxim 4 zile. Acolo vom avea 70 locuri de cazare„ ne-a declarat Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa.

Vă prezentăm fotografii din interior și exterior.

Te-ar putea interesa si

MULȚUMIRE pentru mâna de ajutor întinsă celor trei copilaşi din Mesteacăn care şi-au pierdut mama

Redactie

FOTO: Turiste atacate de bivoli pe vf Tocarnea. S-au urcat pe fânul depozitat într-o anexă. Au fost salvate de jandarmi și salvamontiști

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Taximetrist din Baia Mare prins beat la volan de polițiștii de la Ordine Publică (actualizare)

Vasile Dale

1 mesaj

Stefan martie 12, 2020 at 9:55 pm

1 La ce v-ați așteptat ? 2 Nu va chemat , așteptat nimeni , nu vă convine nu trebuia să veniți , cât despre condiți oricum primiți mai mult decât a-ți contribuit . Pa

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult