Eveniment

14-15 MARTIE: Şapte dosare penale întocmite de poliţiştii maramureşeni pentru infracţiuni rutiere

În perioada 14-15 martie poliţiştii rutieri au întocmit şapte dosare penale pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, constatate pe drumurile judeţului.

La Ariniş, poliţiştii au constatat că un tânăr de 29 de ani din Băseşti a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, el fiind implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. În timp ce se deplasa cu auto spre localitatea de domiciliu, pe fondul vitezei neadaptate, tânărul a pierdut controlul direcţiei de deplasare, s-a lovit de o bordură, a rulat pe un şanţ în două roți circa 25 de metri, a distrus un gard şi s-a oprit într-un final într-un alt autoturism. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanență Ariniş, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Şi la Vişeu de Sus un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a acroşat autoturismul oprit în faţa sa pentru a efectua virajul la dreapta de pe D.N. 18, strada Aleea Eroilor, pe strada Țapinarilor. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul bărbatului de 56 de ani rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Borşa, poliţiştii care supravegheau traficul rutier pe strada Rotundului din Borşa, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 18 ani din oraş. Din verificările efectuate în bazele de date rezultă faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie, iar autoturismul are numerele expirate din data de 30.08.2019. Se efectueaza cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „Punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat”

Şi la Baia Sprie au fost efectuate controale pe drumurile publice pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie. Poliţiştii au identificat un bărbat de 69 de ani care conducea un autoturism pe strada Piaţa Libertăţii din oraş. Având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanență Baia Sprie, unde i–au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Azi noapte, la ora 00:25, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare a constatat că pe Bulevardul Traian din municipiu, un autoturism circulă haotic. Poliţiştii au oprit autoturismul în cauză şi au identificat la volan un bărbat de 30 de ani din Coltău. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Baia Mare, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Sâmbătă seara, la ora 21:56, poliţiştii Secției 7 Suciu de Sus au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani din Târgu Lăpuş. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Spitalul Orășenesc Târgu-Lăpuș, unde i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Pentru aceeaşi infracţiune este cercetat şi un bărbat de 58 de ani din Fărcaşa, depistat de poliţişti în timp ce conducea prin localitate un autoturism, având valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Centrul Medical de Permanență Fărcașa, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Te-ar putea interesa si

Șase conducători auto s-au ales cu dosare penale. Trei erau băuți iar ceilalți trei au fost testați pozitiv la drog

Vasile Dale

UNTOLD 2022: Organizatorii au anunțat zilele în care se va desfășura festivalul din Cluj-Napoca

Vasile Dale

ATENȚIE ȘOFERI: Iarna a revenit în forță în Maramureș. Drumuri acoperite cu zăpada (foto/video)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.