NationalRecomandate

Raed Arafat, ordin de recrutare pentru rezidenţi și studenţii din anul 4 la Medicină

Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a emis un ordin privind stabilirea unor măsuri pentru folosirea în cadrul sistemului sanitar a elevilor, studenților și medicilor rezidenți în contextul răspândirii noului coronavirus.

Ordinul a fost emis pe data de 17 martie și este semnat inclusiv de ministrul de Interne, Marcel Vela.

În timp ce pentru rezidenți ordinul este obligatoriu, în ceea ce îi privește pe studenții din anul 4 la Medicină sau facultățile de asistență socială se prevede doar recrutarea pe bază de voluntariat.



Art 1 – Începând cu data de 18.03.2020 rezidenții în specialitățile medicină de urgență, boli infecțioase și anestezie terapie intensivă vor întrerupe stagiile de pregătire din toate celelalte secții unde sunt în prezent repartizați, cu excepția stagiilor care se desfășoară în secțiile / unitățile enumerate mai sus și se vor prezenta până la ora 12:00 la centrele de îndrumare în vederea includerii în planificarea turelor / gărzilor din cadrul secțiilor / unităților a căror specialitate o urmează.

Art. 2 – Rezidenții în specialitățile medicină de familie și medicină internă vor întrerupe stagiile de pregătire din toate secțiile unde sunt în prezent repartizați și se vor prezenta până la data de 18.03.2020 ora 12:00, la Direcțiile de Sănătate Publică în vederea repartizării la serviciile de ambulanță județene, camerele de gardă, unitățile / compartinentele de primiri urgențe sau secțiile spitalicești, în funcție de necesitățile existente.

Art. 3 – Rezidenții din celelalte specialități medicale, cu excepția celor prevăzute la art. 1 și 2 din prezentul ordin, vor fi luați în evidență la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică în vederea repartizării acestora în caz de necesitate.

Art. 7 – La nivelul fiecărui centru universitar facultățile de medicină recrutează, pe bază de boluntariat, până la data de 20.03.2020, studenții din cadrul facultăților de medicină, începând cu anul 4 care se planifică în ture / schimburi în vederea sprijinirii activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților / compartimentelor de primiri urgențe, în funcțe de evoluția infecțiilor cu noul coronavirus și necesitățile de la nivelul structurilor medicale. Studenții recrutați desfășoară ativitatea de sprijin doar în situația depășirii capacității structurilor existente, fiind stabilite persoane de contact și numere de telefon pentru fiecare dintre cei recrutați.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Băiețel de 12 ani rănit într-un fier ieșit din trotuar în parcul Mara din Baia Mare. Părinții dau în judecată Primăria Baia Mare

Vasile Dale

ȘOCANT EXCLUSIV FOTO/VIDEO: AVEM IMAGINILE! Polițistul local din Baia Mare snopit în bătaie de 4 indivizi

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Impact între două maşini lângă Piaţa Sălăjeanca

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult