Maramuresul Istoric

CONTRABANDĂ LA SĂLIŞTEA DE SUS: Sistem de închidere al portbagajului modificat pentru a ascunde țigări

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 2.500 pachete țigări care se aflau în portbagajul unui autoturism condus de un cetăţean român, pe care acesta intenționa să le comercializeze pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 17 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră au oprit în trafic, pentru control, pe raza localității de frontieră Săliștea de Sus, județul Maramureș, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în România.

Mașina era condusă de către cetățeanul român M. I., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar la controlul autoturismului acesta a declarat polițiștilor de frontieră că portbagajul este blocat şi nu se poate deschide.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu șoferul la sediul Poliției de Frontieră, în vederea efectuării unui control amănunțit a mijlocului de transport.

Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul că portbagajul se deschide cu un mecanism improvizat, ascuns sub plăcuța cu numărul de înmatriculare, iar în interior s-au descoperit cinci colete cu țigări.

În urma inventarierii baxurilor descoperite în portbagaj a rezultat cantitatea de 2.490 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 29.100 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul țigărilor, în valoare de 7.230 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră, iar în continuare se fac verificări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Te-ar putea interesa si

Crima oribila la Borsa!!! Un tanar a fost injunghiat mortal. Suspectul se pare ca ar fi recent eliberat din puscarie (EXCLUSIV)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Elevii o iau razna în școli. După ce au aruncat scaune prin clasă, acum s-au filmat PRIZÂND … cretă! Totul la Școala Gimnazială Desești (VIDEO)

Vasile Dale

BĂTAIE ÎN CENTRUL SIGHETULUI – Un bărbat a ajuns la spital, iar agresorul la poliție (exclusiv)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.