Important

MĂSURI DE PRECAUŢIE IMPUSE DE CJSU: Lacăt pe mall-uri. Magazinele alimentare şi farmaciile din incintă rămân deschise

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureș s-a întrunit în şedinţă extraordinară, în contextul prevenirii și limitării infecției cu noul Coronavirus-Covid 19, și a luat următoarele decizii: agenții economici din categoria hypermarketuri, supermarketuri, marketuri care au locații/puncte stabilite în județul Maramureș, vor întreprinde următoarele măsuri: organizarea accesului clienților în magazin se va realiza unidirecțional, o singura intrare, respectiv o singură ieșire; păstrarea unei distanțe corespunzătoare de siguranță, de 1,8 metri la casele de marcat și a clienților la intrarea în magazin; personal anume desemnat va proceda la testarea termică (prin termometrizare digitală) a clienților, fără contact, și va proceda la interzicerea accesului clienților care prezintă o stare febrilă de sănătate.

În centrele comerciale tip MALL rămân deschise doar supermarketul, unitățile care furnizează și vând produse alimentare și farmaciile. Măsura se aplică începând cu data de 21 martie a.c. și este valabilă până la data de 31 martie a.c., cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației la nivel național. În scopul sprijinirii agenților economici și a angajaților vor fi întreprinse demersuri către Guvern pentru obținerea de compensații financiare și stimulente economice, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Se interzice organizarea târgurilor și a punctelor de sacrificare temporară pentru miei și iezi în județ, conform solicitării DSVSA Maramureș.
Asociațiile de proprietari, respectiv cetățenii acolo unde nu sunt constituite au obligația de a lua măsurile necesare de prevenție și a dezinfecta balustradele, clanțele ușilor, respectiv butoanele de la sistemele de acces în interior, dar și de la lifturi.



Te-ar putea interesa si

PROTEJAREA VICTIMELOR: Dosar penal întocmit şi ordin de protecţie provizoriu emis pe numele unui bărbat din Repedea

Vasile Dale

Campania de sprijin pentru Ucraina continuă în Maramureș

Redactie

Servere VPS: sunteti un candidat viabil?

Vasile Dale

1 mesaj

AngajatVivo martie 20, 2020 at 6:05 pm

Vivo Baia Mare nu se inchide si nici magazinele din el, oare cine minte? :))))

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult