Maramuresul IstoricRecomandate

CORONAVIRUS LA BORŞA: 10 borşeni infectaţi dintr-o lovitură. Toți provin din centrele de carantină (ACTUALIZARE)

Deși se tot vorbea de două săptămâni încoace că la Borșa există cel mai mare risc din județ de izbucnire a unui focar de infecție cu coronavirus COVID-19 și se recomanda locuitorilor urbei să respecte cu strictețe regulile de autoizolare, foarte mulți dintre cei nou-sosiți în oraș din Italia, Spania etc. au luat în derâdere aceste cerințe și au bravat plimbându-se liberi prin oraș și umplând localurile și magazinele, scrie Sighet247.

Primarul orașului Borșa, Timiș Ioan Sorin, a fost primul din județ care a decis să închidă toate barurile și restaurantele de la ora 18:00 încă de mai bine de o săptămână și făcea apel constant la oameni să stea cât mai mult în case. Din păcate, mulți au auzit, puțini au ascultat.

În această dimineață, știrea bombă: 10 cazuri de persoane infectate cu coronavirus COVID-19 în Borșa. Cei infectați sunt dintre persoanele puse sub carantină forțată în diverse centre din Borșa. Conform informațiilor obținute de Sighet 247, se pare că persoana cea mai în vârstă infectată este de 45 de ani. Toți cei zece sunt asimptomatici și au fost trimiși la un spital de specialitate pentru izolare maximă și tratament.



Până ieri în Borșa erau 159 de persoane în carantină, la care s-a mai adăugat în cursul nopții trecute încă 13, și aproximativ 350 în izolare.

Sperăm ca acum, în ultimul moment, locuitorii orașului Borșa să respecte recomandările autorităților și să stea în casă, în special pentru a-i proteja pe cei mai în vârstă de riscul de a contracta infecția cu COVID-19, aceștia fiind cei mai expuși la complicații ale bolii.

ACTUALIZARE

Sursele noastre au precizat în exclusivitate pentru vasiledale.ro că toți cei depistați pozitiv au vârste cuprinse între 25 și 50 ani și provin din centrele de carantină din Borșa. Ei au intrat în țară în urmă cu 10 zile, venind din Italia. Unii au fost depistați pozitiv la prima testare, alții la a doua testare. Se pare că aceștia ar fi fost transferați la Baia Mare, unde ar fi pregătite deja 130 de paturi pentru a trata astfel de pacienți.

Sighet247

Te-ar putea interesa si

NEATENŢIA COSTĂ: La Ocna Şugatag o şoferiţă şi-a avariat maşina după ce nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, iar în Borşa un tânăr a ajuns cu maşina în poarta unei case

Vasile Dale

TRAGEDIE LA SĂPÂNŢA: Ucrainenii fug să nu fie trimişi pe front şi mor înecaţi în apele tulburi ale râului Tisa (ACTUALIZARE)

Redactie

DRAMA DUPĂ EXPLOZIA DE LA FABRICA DE ALCOOL DIN BUŞAG: Părinții poliţistului mort își strigă revolta

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult