Maramuresul IstoricRecomandate

PRIMARUL DIN BORŞA SE PLÂNGE DE LOCALNICI – Ion-Sorin Timiș: „Fiecare are de cumpărat ceva. Dimineaţa roșii, la amiaza pâine, seara vin”

Un primar din Maramureş are mai multă bătaie de cap cu obiceiurile locului decât cu noul coronavirus. La Borşa, unul dintre punctele roşii de pe harta pandemiei din România, oamenii nu vor cu niciun chip să stea în case.

Ion-Sorin Timiș, primar Borşa: „Tot borşenii ies afară să îi vadă pe ceilalţi dacă nu stau în casă. Ăsta e un obicei aici la noi. Iau toată această poveste ca pe un joc. Fiecare are de cumpărat ceva. Dimineaţa îşi cumpără roşii, la amiază îşi cumpără pâine, după-masă îşi cumpără ceapă, seara se duce să îşi ia o sticlă de vin. Şi are tot timpul motiv ca să iasă în oraş să vadă dacă alţii respectă sau nu respectă. Bineînţeles că se sesizează, se reclamă unul pe altul că celalalt nu stă în casă. Dar el iese în stradă. Păi tu cum îl vezi dacă tu stai înăuntru? A păi nu că eu am ieşit că am avut un pic de treabă. Păi probabil că şi celălalt are aceeaşi treabă. Şi fiecare încearcă să îşi găsească un motiv de a ieşi în stradă”.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE – Galerie foto: Accident la Lăpuşel, trei autoturisme implicate, patru victime. Traficul pe DN1C este paralizat

Redactie

SIGHETU MARMAŢIEI: Poliţiştii au depistat în acest weekend trei şoferi care s-au urcat beţi la volan

Vasile Dale

FOTO EXCLUSIV: POLIȚIA ÎN ALERTĂ – Armă, vânat și jeep abandonate pe Valea Vaserului. Doi suspecți au fugit în pădure (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.