Eveniment

VIDEO: 136 de sancțiuni în valoare de 382.890 lei aplicate de echipajele MApN

Polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Maramureș, 93 de misiuni.

Cele 305 efective angrenate au executat acțiuni pentru paza locațiilor de carantină instituționalizată, depistarea și identificarea persoanelor care nu respectă sau se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară prin punctele de trecere a frontierei de stat, asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, acțiuni pentru combaterea criminalității economice, verificarea prin măsuri specifice a respectării interdicțiilor de izolare la domiciliu de către persoanele aflate în evidență, verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse pe perioada stării de urgență.

Peste 2150 de persoane au fost verificare cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, în conformitate cu prevederile ordonanței militare.



Organele abilitate au aplicat 136 de sancțiuni contravenționale în valoare de 382.890 lei. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor legale au fost confiscate bunuri materiale în valoare de 2384 lei.

Pe timpul misiunilor executate au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 107 persoane care nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020 referitoare la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor importanță păstrării riguroase a normelor de igienă, păstrarea distanței de socializare/fizice, dezinfectarea obiectelor de folosință uzuale (telefon mobil, tastatură, mouse, monitoare, laptop, tableta etc).

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Nicolae-Silviu Ungur face un apel la cetățeni să respecte prevederile ordonanțelor militare, dar și să înțeleagă că prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 depinde de fiecare dintre noi, iar actele normative sunt reguli de drept obligatorii, nu doar opționale. În județul Maramureș sunt 41 locații de carantinare.

În izolare la domiciliu sunt 2311 persoane, statistică ce include și membri familiei. În carantină se află 1228 persoane venite în țară din state situate în zona de risc roșie și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată. Informațiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv și infectate cu COVID-19, respectiv numărul de teste efectuate se realizează doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Băimărean prins beat la volan, accidente rutiere la Bârsana şi Borşa

Redactie

EXCLUSIV: Poliţia de frontieră a tras focuri de armă după jeep-ul unui poliţist (ACTUALIZARE)

Redactie

Accident rutier produs pe fondul consumului de alcool în Coltău

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult