BREAKING NEWSEveniment

În Maramureş se află în carantină 899 de persoane în 37 locații

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și cele ale Ministerului Apărării Naționale au executat în sistem integrat 106 misiuni pe raza județului nostru, în ultimele 24 de ore.

În aceste misiuni au fost angrenate 283 de efective care au asigurat menținerea ordinii și siguranței publice, depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și însoțirea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, verificarea prin măsuri specifice a persoanelor izolate la domiciliu aflate în evidențe, verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a măsurilor impuse după declararea stării de urgență.

Au fost verificate la nivelul unităților administrativ-teritoriale peste 1140 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, în conformitate cu prevederile ordonanței militare. S-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare 146 de sancțiuni în valoare de 262.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 1316 lei.



O persoană a fost depistată că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu. A fost identificată, sancționată contravențional și s-a luat măsura introducerii în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. În perioada misiunilor executate, 143 persoane nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, fiind identificate și sancționate contravențional.

În județul Maramureș sunt 37 locații de carantinare. În izolare la domiciliu sunt 1478 persoane, statistică ce include și membri familiei. Se află în carantină 899 persoane venite în țară din state situate în zona de risc roșie și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

Polițiștii maramureșeni sprijiniți de jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și personal silvic au executat misiuni de verificare a vehiculelor care s-au deplasat pe drumurile publice din județ și au procedat la confiscarea de material lemnos în valoare de 1600 lei.

Pe drumul județean 109I a fost oprit în trafic un autovehicul înmatriculat în județul Satu Mare condus de o persoană care avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. În autoturism se mai afla încă o persoană. Cele două persoane aveau completate declarațiile pe propria răspundere în conformitate cu prevederile stabilite în ordonanțele militare.

Polițiștii i-au adus la cunoștință conducătorului autoturismului faptul că acesta este obligat să dețină odată cu declarația pe proprie răspundere și un permis de conducere valid pentru a conduce vehicule pe drumurile publice. Polițiștii au procedat la întocmirea unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendat, faptă prevăzută de Art. 335 alin. (2) din Cod penal.

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență solicită maramureșenilor să fie responsabili și să respecte în această zi de sărbătoare creștină prevederile ordonanțelor militare, măsurile de igienă și de distanță socială/fizică stabilite de către specialiști.

Te-ar putea interesa si

LIBOTIN: Prăjituri delicioase ca ”la mama acasă” din ingrediente naturale (galerie foto)

Vasile Dale

RUSCOVA: Un localnic s-a ales cu dosar penal după ce a tăiat ilegal 18 arbori

Vasile Dale

FOTO: Doi maramureșeni prinși cu canabis în Sighetu Marmaţiei

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult