Important

ÎN ULTIMELE 24 DE ORE: Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari au executat 47 de misiuni pe raza județului

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Batalionului 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș” au executat, în sistem integrat 47 de misiuni, în ultimele 24 de ore, pe raza județului.

Cele 178 de efective angrenate au asigurat paza locațiilor de carantinare și au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

De asemenea, au fost prezenți în zonele publice și private de agrement pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, inclusiv cu grupe canine și vehicule specializate pentru deplasare în zonele montante. În executarea misiunilor au fost utilizate 65 mijloace de mobilitate. Au fost verificate peste 200 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu.

S-au preluat și condus din punctele de trecere a frontierei de stat în carantină instituționalizată opt persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. S-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor legale 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 117015 lei. O persoană a fost depistată și identificată că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu. A fost sancționată contravențional și introdusă în carantină instituționalizată, cu suportarea cheltuielilor aferente.

În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 75 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.

La nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș sunt centralizate date cu privire la 14 locații de carantinare. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 142 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 347 persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști. Facem un apel populației să aibă în aceste zile un comportament responsabil și să evite deplasările care nu sunt necesare pentru a reduce expunerea la COVID-19.

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul Coronavirus este importantă purtarea în spații publice a măștii de protecției sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului. Cetățenii pot apela gratuit numărul de telefon 0800.070.030 pentru a beneficia de suport psihologic și sprijin social. de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00. De asemenea, pot apela pentru recomandări linia TELVERDE, 0800.800.358. Precizăm faptul că informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar putea interesa si

Moş Nicolae a venit la cele mai micuțe jucătoare ale echipei de Liga 1 Fotbal Feminin Baia Mare

Redactie

GHIDUL RELAŢII SĂNĂTOASE: De interes pentru adolescenţi şi nu numai

Redactie

INTERVIN POMPIERII: Foc la o casă de locuit şi incendiu de litieră în Borşa (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult