Sport

SPRIJIN PENTRU COPIII CU AUTISM: Sorin Octavian Stoica, Gold Stars Baia Mare, a alergat 100 de kilometri în 8 ore

8 ore și 55 de minute. Atât i-au trebuit unui clujean legitimat la Clubul Sportiv Gold Stars Baia Mare să alerge 100 de kilometri. Dureri musculare, dezhidratare, dorința de a merge înainte împletită cu abandonul, toate au dus la o nebunie frumoasă, având în vedere cauza nobilă a evenimentului. Acesta s-a aliniat acțiunii „Alerg pentru Autism”. Cei care au dorit să îi sprijine pe copiii cu autism au donat câte 10 lei pentru fiecare kilometru alergat de sportivi. Conform regulamentului, participanții aveau obligația de a parcurge minim 100 de kilometri în 24 de ore, însă cu respectarea Ordonanței Militare în vigoare.

Pentru a face dovadă că sunt cu adevărat eroi și își respectă traseul stabilit, participanții au trimis imagini și filmări pe toată durata celor 24 de ore.
Sorin Octavian Stoica a practicat canotajul de performanță iar în ultimii ani, deși nu este înotător de performanță, a început să concureze la competițiile master de natație. Acesta a reușit în anul 2019 să își realizeze baremele pentru a fi prezent la Campionatul Mondial din Coreea. Acolo a obținut locul 13 la 200 m liber și locul 14 în proba de 3 km open water. Având în vedere că bazinele sunt închise, pentru a se evita răspândirea Covid-19, sportivul a dorit să își păstreze condiția fizică, așa că a început să alerge. De această dată a îmbinat dragostea pentru sport cu cea de a veni în sprijinul copiilor cu nevoi speciale.

În cursa să de alergare Stoica Octavian Sorin a reușit să ardă peste 7.000 de calorii, echivalentul a peste 6 kilograme. Traseul a fost ales cu grijă astfel încât să nu existe diferențe de nivel iar cursa să se poată realiza. În competiția de sprijinire a copiilor cu autism s-au înscris peste 150 de concurenți din întreaga țară. Efortul lor va fi cu siguranță răsplătit de zâmbetul micuților care acum au o șansă la recuperare. Datorită eforului făcut de sportivi și a donațiilor făcute, copiii speciali au de acum posibilitatea să participe la ateliere de artă și sport care le îmbunătățește considerabil viața.

Te-ar putea interesa si

Cu părinți băimăreni, născut în Dublin: Ignorat de FRF, fotbalistul român de la echipa campioană a fost convocat la naționala Irlandei!

Vasile Dale

Sfaturi despre cum puteți câștiga pariind pe fotbal

Vasile Dale

Campionatul Național de Iarnă, Aruncări Lungi – Juniori: 7 medalii pentru sportivii băimăreni (foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.