Eveniment

HOTĂRÂRE MARAMUREȘ: Purtarea măștii de protecție ESTE OBLIGATORIE ÎN TOATE SPAȚIILE/LOCURILE PUBLICE

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit astăzi, 15 mai a.c., în ședință extraordinară, în sistem online și a decis următoarele măsuri care au fost aprobate prin Hotărârea nr.22/2020: pentru prevenirea și limitarea infecției cu COVID-19, agenții economici următori: hipermarket-uri, supermarket-uri, market-uri care au locații/puncte de lucru în județul Maramureș, vor întreprinde, pe perioada stării de alertă următoarele măsuri: organizarea accesului/ieșirii clienților se va face unidirecțional, o singură intrare respectiv o singură ieșire; asigurarea unei suprafețe minime de 4 metri pătrați pentru fiecare client/persoană; păstrarea unei distanțe minime de 2 metri la casele de marcat și a clienților la intrarea în magazine; se va proceda la dezinfectarea suprafețelor expuse și la evitarea aglomerării de persoane în zona caselor de marcat; personal anume desemnat va proceda la testarea termică (termometrizare digitală) a clienților fără contact și va proceda la interzicerea accesului în incintă a clienților care prezintă stare febrilă de sănătate, cu temperatură care depășește valoare de 37,3 grade Celsius.

Pe durata stării de alertă se interzic organizarea târgurilor/expozițiilor de orice fel, cu excepția târgurilor agroalimentare.

De asemenea, pe durata stării de alertă, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului COVID -19, pe teritoriul județului Maramureș se impune purtarea măștii de protecție în toate locurile/spațiile publice și la locul de muncă.

De menționat este faptul că în acest weekend se vor aplica doar avertismente, însă de luni odată cu intrarea în vigoare a legii stării de alertă se vor aplica amenzi.

Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO: Bărbatul care ar fi ucis un sătmărean cu TIR-ul în Iojib, prins în Austria!

Redactie

EXCLUSIVITATE: Vasilică Ceterașul desființat de femeia pe care ar fi agresat-o sexual! ”Mi-a rupt chiloții! M-a luat la pumni” (VIDEO)

Vasile Dale

SÂMBĂTĂ, 5 MAI, SIGHETU MARMAŢIEI: Raliu de îndemânare, destinat tuturor doritorilor

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.