Eveniment

DECIZIE IMPORTANTĂ: S-a redeschis PTF Petea pentru efectuarea formalităților de frontieră pentru turisme

Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis ca începând din 17.05.2020, ora 22.00 să permită cetățenilor români care călătoresc cu turisme (ori pe jos) intrarea pe teritoriul României și prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea (județul Satu Mare). Decizia a fost luată în continuarea măsurilor de fluidizare a traficului la granița dintre România și Ungaria.
În Punctul de Trecere a Frontierei au fost dispuse măsuri pentru desfășurarea unui trafic fluent și pentru respectarea distanțării sociale. În conformitate cu infrastructura punctului, în PTF Petea formalitățile de control se efectuează pe cinci artere pe sensul de intrare în România. Totodată, există posibilitatea creării unor culoare care să permită separarea fluxurilor de pasageri în situația aglomerării.
De asemenea, polițiștii de frontieră sătmăreni sunt pregătiți pentru suplimentarea punctelor de control atât din punct de vedere al resurselor umane, cât și al tehnicii din dotare: numărul polițiștilor de frontieră care efectuează formalitățile de control poate fi suplimentat dacă situația impune acest lucru. Din punct de vedere tehnic, agenții aflați la controlul documentelor dispun de tablete electronice pentru efectuarea controlului de frontieră.

Personalul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare este prezent în PTF Petea, iar echipaje din cadrul IJJ Satu Mare și IPJ Satu Mare se află în perimetrul și proximitatea PTF Petea, având misiunea de a impune respectarea măsurilor de distanțare socială, dar și de asigurarea unui climat de liniște și ordine publică conform legislației în vigoare.
Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a dispus măsuri pentru reluarea traficului și realizarea verificărilor aferente controlului de frontieră prin punctul de trecere menționat mai sus, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aplicarea măsurilor stabilite pe linia prevenirii răspândirii Covid-19.
Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura în vederea stabilirii unor măsuri comune în punctul de trecere a frontierei, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare operativ.

Te-ar putea interesa si

Galerie foto: 6 salvamontiști inclusiv din Maramureș, stagiu de pregătire pentru salvare aero la Centrul din Bad Tolz, Germania

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Tragedie la Petrova. A murit pe loc după ce s-a răsturnat cu maşina (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Incendiu violent la Borşa. Mai multe animale au ars de vii. Un căţel a fost salvat – actualizare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult