Important

FITOS 2020: Poliţiştii maramureşeni fac verificări la regimul produselor de protecție a plantelor

În această perioadă polițiștii maramureşeni, coordonaţi de specialiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, acționează pe linia prevenirii, identificării și sancționării faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor. Activităţile au scopul creșterii siguranței cetățeanului prin verificarea stării de legalitate, a modului de efectuare a operațiunilor cu produse de protecția plantelor și a condițiilor în care se desfășoară aceste operațiuni de către agenții economici de pe raza județului Maramureş.

La nivelul judeţului nostru sunt înregistraţi la Autoritatea Naţională Fitosanitară – Oficiul judeţean Fitosanitar 27 de operatori economici care desfăşoară activităţi autorizate cu produse de protecţie a plantelor.

Astfel se vor executa activități specifice de control, în cadrul cărora se va verifica, în principal, modul de respectare a dispoziţiilor legale corespunzătoare acestui domeniu atât de către operatorii economici autorizați, cât și de către persoanele fizice sau juridice care desfășoară astfel de activități în mod ilicit.

Acțiunile vizează produsele de protecţie a plantelor care, din cauza proprietăţilor fizico-chimice, pot avea consecinţe deosebit de grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător în cazul în care operaţiunile cu aceste produse sunt efectuate cu încălcarea reglementărilor legale în vigoare.

Te-ar putea interesa si

Cadou din partea Ștrandului Tășnad, pentru toți turiștii din acest an „E felul nostru de a le mulțumi”

Vasile Dale

ANCHETAT PENAL DE PROCURORI: Un băimărean a părăsit domiciliul unde era stabilită izolarea

Redactie

ACTIVITĂŢI SALVAMONT: Se verifică traseele turistice din Maramureș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.