BREAKING NEWSNationalRecomandate

PRELEVARE DE ORGANE LA SPITALUL DE URGENŢĂ DIN BAIA MARE: Doi români vor revedea lumina zilei, alți doi se vor bucura de o noua viață

Destine salvate în urma gestului altruist făcut de o familie din Baia Mare, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Donarea de organe este, fără îndoială, unul dintre cele mai nobile gesturi, un gest de care românii, din fericire, n-au fost niciodată străini. S-a întâmplat şi azi: mărinimia şi gestul nobil al familiei unui pacient care nu a mai avut nicio şansă, îmbinate cu efortul şi dăruirea echipelor medicale, au făcut posibil ca alţi semeni aflaţi în suferinţă să primească o nouă şansă prin transplant de organe şi cornee.

În această dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi (cornee), aducând speranţă pentru alţi pacienţi a căror unică şansă este transplantul. Rinichii se vor transplanta în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, unde o echipă de profesionişti îşi va pune în slujba pacienţilor întreaga pricepere şi va reda bucuria vieţii pentru doi oameni. Corneea se va transplanta în cadrul Spitalului Militar Central Bucureşti, redând vederea pentru alţi 2 pacienţi.

Mulţumim cu profund respect familiilor donatorilor care în aceste momente de durere au reuşit să găsească tăria şi bunătatea de a dărui altora o viaţă mai bună. Apreciem efortul echipei ATI şi de coordonare a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, condusă de Dr. Andrei Mureşan – kdp şi Dr. Adriana Stoicovici- coordonator transplant, precum şi susţinerea şi implicarea conducerii unităţii sanitare în implementarea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant.
Mulţumim tuturor echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă!

Te-ar putea interesa si

FOTO: DE LA O ȚIGARĂ – Pompierii civili din Poienile de Sub Munte au salvat două case de la a fi cuprinse de flăcări

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: A zburat cu maşina într-o grădină de pe Dealul Berchezului (actualizare)

Redactie

TRAGEDIE LA SIGHET: Sighetean decedat găsit de pompieri în propria locuință

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.