EvenimentImportant

MĂSURI DE RELAXARE: De la 1 iunie se redeschid terasele şi plajele. Nu va mai fi nevoie de declarație la ieșirea din localitate

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 28 mai, o declarație de presă, în care a anunțat noile măsuri de relaxare, care intră în vigoare de la data de 1 iunie. Acesta a anunțat că plajele vor fi deschise, la fel și terasele, în condiții stricte de distanțare socială și igienă.

”Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm și ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive”, a declarat președintele.

”Începând cu 1 iunie se redeschid terasele. Este clar că e nevoie de unele măsuri speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor fi la 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă și lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă”, a adăugat.

El a mai spus că tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximul 500 de spectatori, cu distanțare, cu control foarte strict la intrare și respectarea tuturor normelor de igienă.

marcel vela certat cu limba romana mesaj greseli
Ministrul Marcel Vela, certat cu limba română. Text plin de greșeli pe o rețea socială
”În ce privește deplasările în afara localității acestea vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație la ieșirea din localitate”.

Cu privire la examenele naționale, președintele a precizat că ”vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate de câteva săptămâni”.

”Este posibil să fie copii bolnavi când se dă bacalaureatul. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție.

Pentru evaluarea națională, pentru copiii care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, pentru motive medicale și carantină, se organizează o a doua sesiune a examenului la sfârșitul lui iunie.

În privința bacalaureatului, se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune de bacalaureat, în august”, a adăugat președintele.

El le-a dat o veste bună și iubitorilor de competiții sportive.

”Se vor putea relua competițiile sportive, doar pentru sporturile care se practică afară, mai puțin sporturile de contact. Competițiile se vor desfășura fără spectatori”, a mai spus Iohannis.

Te-ar putea interesa si

NEBUNIE LA BONTĂIENI: Mașini urmărite de 6 echipaje de poliție și blocate în trafic. Suspecți încătușați (ACTUALIZARE – FOTO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO – URMARE TRAGEDIE VIȘEU: Motociclistul polonez spulberat de BMW-ul condus de un medic a decedat la Spitalul Județean Baia Mare. Doctorul a murit pe loc

Vasile Dale

COMERŢ ILICIT SANCŢIONAT ÎN BAIA MARE ŞI SIGHET: Amenzi de 50.000 de lei şi suspendarea activităţii unei societăţi comerciale, în urma unor controale 

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult