BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIAȚA ÎN IADUL SCLAVIEI: ”Dacă fugi te omorâm, te legăm după mașină, după cai. Te dezbrăcăm în pielea goală și te legăm de stâlp”

Mărturii cutremurătoare obținute de reporterii Observator din Maramureș de la oamenii ținuți captivi la Bozânta Mică. Munceau până la epuizare câte 16 ore pe zi, primeau de mâncare doar două felii de pâine. Unul dintre cei răpiți povestește că i-au rupt mâna în bătaie. Nu doar că nu l-au dus la spital, ci l-au obligat să muncească în continuare.

”Aveau bici, aveau lopeți, fuci, curele. Tot felul de instrumente” povestește unul dintre oamenii răpiți și transformați în sclavi. Visul de a avea o viață mai frumoasă a devenit iad pentru un bătrân din Maramureș. Acesta a fost racolat din gara CFR din Baia Mare. A fost dus la Bozânta Mică, unde a devenit sclavul familiilor din Bozânta Mică. De două ori a fost bătut până la moarte. ”Am stat într-o magazie două săptămâni. Nu m-au dus la doctor, nu mi-au dat medicamente. Atâta că m-au șters de sânge și m-au spălat cu apă”, povestește bărbatul.


A reușit să fugă dar a fost prins la scurt timp. A fost din nou bătut crunt de față cu ceilalți pentru ca aceștia să fie descurajați să plece. ”A fost de multe ori poliția în zonă. Când veneau eram ascunși prin grajduri, prin dulapuri, sub paturi. Dacă spui ceva, tot punem noi mâna pe tine. Te băgăm la reanimare” a continuat acesta.

O altă victimă a căzut în aceeași capcană. I-au promis că îi dau 200 de lei pe lună dacă are grijă de animale. ”Au trecut patru săptămâni după aia au început să mă bată. Fără să fac nimic. Am scăpat o dată, dar m-au prins. Mi-au zis că dacă mai fug mă vor bate. Au închis ușa cu cuiul ca să nu fugim. Și când mergeam la WC afară veneau după noi ca să nu mergem undeva, să nu fugim” povestește acesta.

A treia victimă același tratament inuman. A încercat să scape din fermă, dar l-au prins și l-au bătut cu furca. I-au rupt mâna, dar l-am obligat să muncească în continuare. ”În două locuri a fost ruptă mâna. Am stat așa trei săptămâni. Nu am fost la spital. Am auzit că tu ai vorbit cu ăla și cu ăla și cu ăla. Tu vrei să fugi. Dacă te prindem te omorâm în bătaie. Te legăm după mașină, după cai. Te dezbrăcăm în pielea goală și te legăm de stâlp”, spune bărbatul.

Cei trei bărbați se află acum în Azilul de Noapte din Baia Mare, unde fac terapie. ”Au venit cu diferite traume, speriați și dezorientați. Acum putem spune că sunt puțin mai bine sau merg spre mai bine”, a declarat Diana Hârb, SPAS Baia Mare.

sursa: Observator Antena 1.ro.

Cine ”proprietarii de sclavi”?

COVACI N. NICOLAE Inculpat
COVACI N. BIA SORIN Inculpat
COVACI M. VLAD GABRIEL Inculpat
COVACI M. MARIN REMUS Inculpat
COVACI I. MARIN Inculpat

Comenteaza cu Facebook

Citeşte şi

Te-ar putea interesa si

FOTO ȘOCANT: Încă un cal, folosit ca momeală, și mistreți ținuți captivi, pe fonduri de vânătoare din Maramureș și Bistrița Năsăud

Vasile Dale

COD GALBEN de vijelii şi grindină

Redactie

EXCLUSIVITATE / DIN NOU ÎN BORŞA / ACTUALIZARE: Cap de cerb împușcat, agăţat de un copac în fața sediului Poliției Borșa. Ce spune IPJ Maramureş

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.