Eveniment

RUTIERE: A condus un autoturism neînmatriculat fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără să deţină permis de conducere

Ieri, 17 iunie, poliţiştii din Seini, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, au observat un autoturism care circula pe strada Valea Rodinii, din localitatea Săbișa, care nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare în partea din spate.
Poliţiştii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, folosind semnalele acustice și luminoase regulamentare, însă conducătorul auto a mărit viteza de deplasare. La aproximativ un kilometru distanţă, autoturismul a fost oprit, iar poliţiştii au imobilizat prin încătuşare bărbatul de 62 de ani aflat la volan.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanență Seini, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul pe care acesta l-a condus este neînmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehiul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat, și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Arestat preventiv pentru conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă

Tânărul agresiv depistat conducând duminică, 14 iunie, fără a deţine permis de conducere a fost arestat preventiv de poliţişti pentru 30 de zile.
În urma activităților informativ – operative și de cercetare, efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi Biroului Rutier Baia Mare, s-a stabilit că tânărul a sustras cheile autoturismului pe care l-a condus şi cu care a provocat un accident rutier cu pagube materiale.
Faţă de acesta a fost emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Doi sigheteni condamnaţi pentru furt calificat respectiv pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Ieri, 17 iunie, Judecătoria Sighetu Marmației a emis două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pe numele a doi bărbaţi din municipiu.
Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, condamnat la 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi despre un tânăr de 20 de ani, condamnat la 2 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracţiunii de furt calificat.
Aceştia au fost depuşi de poliţişti la Penitenciarul Baia Mare.

Tăuţii Măgherăuş – Acţiune privind starea tehnică a autovehiculelor

Pe parcursul zilelor de 16-17 iunie a.c., poliţiştii din Tăuţii Magherăuş au desfăşurat o acţiune, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român pe linie rutieră privind verificarea stării tehnice a autovehiculelor care circulă pe drumurile publice.
În urma neregulilor constatate de poliţişti, au fost aplicate 39 de amenzi în valoare de aproximativ 14.500 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea a 12 certificate de înmatriculare şi a două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Urmărire cu focuri de armă prin BORȘA – Polițiștii au scos pistoalele și au tras trei focuri de armă pentru că nu a oprit la semnale. Agresiuni și amenințări într-un fond de vânătoare (actualizare)

Vasile Dale

INFIORATOR: CLOPOTARUL BISERICII ORTODOXE DIN MOCIRA A MURIT IN TIMPUL SLUJBEI (FOTO)

Vasile Dale

INTERVENŢIE DEOSEBITĂ: Pompierii vişeuani au intervenit pentru scoaterea unui copil blocat într-o maşină

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.