BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

Galerie foto/video: PRĂPĂD în cătunul LARGA din Suciu de Sus. A fost cod roșu de ploi

O oră! Atât a durat codul roșu pe raza comunei Suciu de Sus emis de meteorologi în seara zilei de vineri. Se anunțau 40 l/mp, în averse torenșiale. Aceasta avertizare de vreme severă a venit după ce cu o oră mai devreme în aceeași zonă se acumulaseră aproximativ 50 l/mp.

Iar avertizarea s-a adeverit. Pe raza cătunului Larga, ce aparține de comuna Suciu de Sus, a fost prăpăd. Puhoaiele au venit de pe dealuri și au inundat peste 10 gospodării, lăsându-le izolate, a distrus drumul de acces și a inundat zeci de hectare de teren agricol.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Târgu Lăpuș, dar și pompierii civili de la Suciu de Sus. Primarul comunei a coordonat de la fața locului întreaga operațiune de a salvare a oamenilor și animalelor.

Totodată, cu ajutorul excavatoarelor s-a reușit decolmatarea podețelor și remedierea pe cât posibil a drumului de acces. Energia electrica a fost întreruptă pe perioadă furtunii, iar defecțiunile au fost remediate de echipele de intervenție.

Te-ar putea interesa si

Un maramureşean a fost condamnat pentru infracţiuni rutiere, alţi doi s-au ales cu dosare penale după ce s-au urcat băuţi la volan

Redactie

1.039.482,85 LEI pentru unitățile de învățământ din comuna Cupșeni!

Vasile Dale

VIDEO: Două accidente rutiere la Satulung, în aceeaşi zi

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.